10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePentru prima dată, în Europa va fi organizată Conferința Mondială de Cercetare...

Pentru prima dată, în Europa va fi organizată Conferința Mondială de Cercetare pe Soia

Timp de o săptămână, între 18 și 23 iunie, Viena vă fi centrul științei, economiei și politicilor referitoare la probleme globale legate de soia.

Sute de oameni de știință, producători de hrană și furaje, procesatori și experți în soia din întreaga lume se vor întâlni pentru prima dată în Europa la a 11-a Conferință Mondială de Cercetare a Soiei (WSRC11).

Soia a fost prezentată pentru prima dată în fața unei audiențe mondiale acum 150 de ani, în pavilioanele japoneze și chinezești de la Expoziția Mondială de la Viena din 1873 – acesta a fost un punct de referință important pe drumul către una dintre cele mai importante culturi ale lumii.

Gama largă de subiecte abordate la WSRC11 se extinde de la cele mai recente descoperiri în știință la dezvoltări de pe piață și Tranziția Proteică în Europa, precum și probleme de sustenabilitate de la schimbarile climatice la procesul actual de legislație privind lanțul de aprovizionare din UE.

Conferința este organizată de Comitetul Științific WSRC condus de Prof. Johann Vollmann de la Universitatea de Științe și Tehnologie Naturală din Austria (BOKU) și organizația Donau Soja.

Conferința va transmite un impuls pentru a face din soia o forță pentru schimbările climatice și schimbarea globală pozitivă, având în vedere că suprafețele de cultivare uriașe din America de Sud distrug pădurile primare și contribuie astfel la schimbările climatice.

Astăzi, Europa și China sunt cei mai mari importatori de soia, în mare parte pentru producția de furaje pentru animale. Dar soia poate fi cultivata și regional, într-un mod prietenos cu mediul, certificată și produsă fără defrișare.

Donau Soja își propune să realizeze o Tranziție Proteică durabilă până în 2030, făcând Europa mai puternică în furnizarea proteinelor populației europene.

Oaspeții internaționali se pot aștepta la un program extins de 6 zile la Vienna Austria Center. Principalele blocuri tematice de la conferință vor fi: Îmbunătățirea, producția și protecția culturilor, utilizarea soiei ca hrană și furaj, tehnologiile de procesare, dezvoltarea piețelor și subiecte de politică.

Pe 19 iunie, participanții la conferință sunt invitați la o „Noaptea soiei europene” cu producători de alimente la Muzeul Mondial. O seară de gală găzduită de primarul Vienei în Primăria Vienei și mai multe excursii în ultima zi vor completa conferința.

Despre Donau Soja

Donau Soja este o asociație independentă și non-profit care susține partenerii și membrii săi în progresul schimbărilor pentru a aborda provocările sociale, de mediu și economice în producția și consumul de soia, leguminoase și proteine.

Acest lucru va crește eficiența, corectitudinea și sustenabilitatea în lanțurile valorice europene pentru alimente și proteine ​​din hrana pentru animale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ziua Fructelor în Republica Moldova – start înregistrare expozanți

Asociația Moldova Fruct din Republica Moldova și Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență...
‹ adv ›

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM)...

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna trecută la Hotelul Radisson Blu din București, a fost o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole