13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPe 7 și 8 octombrie, la Chișinău va fi celebrată Ziua Națională...

Pe 7 și 8 octombrie, la Chișinău va fi celebrată Ziua Națională a Vinului

„Vinul nostru cucerește lumea” este sloganul celei de-a XXII-a ediții a Zilei Naționale a Vinului, care va avea loc în primul week-end din luna octombrie, la Chișinău.

Evenimentul din acest an va continua tradiția de a celebra legendele și patrimoniul vinicol, de a-i premia pe cei mai buni și de a cunoaște oamenii vinului, dar, totodată, va fi un motiv în plus pentru asumarea unui angajament ferm de a continua pe drumul excelenței. 

Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Genericul ediției curente este o sinteză a performanțelor obținute și a succeselor înregistrate de Vinul Moldovei pe scena globală, la un deceniu de la lansarea brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”).

În decursul acestor 10 ani, calitatea vinurilor moldovenești a înregistrat o creștere semnificativă. Republica Moldova a devenit cea mai premiată țară din Europa de Est la concursurile internaționale de specialitate, obținând și distincția de „Cel mai bun vin roșu” de pe întreg mapamondul.

Mai mult decât atât, Republica Moldova a devenit al 20-lea cel mai mare producător de vinuri, având cea mai mare densitate a podgoriilor per capita, raportată la suprafața totală de teren agricol.

Astfel, pe 7 și 8 octombrie, Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va deveni un oraș al vinului, care va aduna împreună și va include:

  • vinificatorii, oenologii, pasionații de vinuri de calitate, profesioniștii din domeniu, dar și turiști din toate colțurile lumii; 
  • peste 90 de vinificatori, reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei”, care își vor prezenta cu mândrie creațiile vinicole;
  • ceremonia oficială de decernare a premiilor pentru reprezentanții sectorului vitivinicol;
  • program artistic și cultural;
  • „Școala Vinului”, care își propune să educe consumatorii în privința consumului responsabil de vin și să-i inițieze în cultura vinului; 
  • tururi dedicate și programe speciale la toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Culturii, cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Mai multe detalii și informații suplimentare despre Ziua Națională a Vinului vor fi disponibile pe pagina wineday.wineofmoldova.com și pe pagina oficială de Facebook Wine of Moldova.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în Republica Moldova”, cel mai important eveniment național în domeniul fructelor, va avea...

Bucharest Food Expo 2023: Punctul de întâlnire al Industriei Alimentare din România

În perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, MADR va participa cu un spațiu dedicat la cea de-a doua...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole