8 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleOlympus anunţă investiţii de 139 de milioane de euro în cei zece...

Olympus anunţă investiţii de 139 de milioane de euro în cei zece ani de activitate a Fabricii de Lapte de la Hălchiu

Producătorul de lactate de pe piaţa locală Olympus aniversează zece ani de la deschiderea celei mai mari şi avansate tehnologic fabrici de lactate din ţară, de la Hălchiu (Braşov), prin lansarea primei sticle de lapte r-PET, produsă cu până la 35% plastic reciclat, 100% reciclabilă.

Potrivit unui comunicat al companiei remis AGERPRES, fabrica de lapte de la Hălchiu a fost inaugurată în 2011, ca urmare a unei investiţii Greenfield de peste 55 de milioane de euro, şi a fost construită pe o suprafaţă de 25.000 mp, în judeţul Braşov.

În cei zece ani de activitate a Fabricii de Lapte de la Hălchiu, s-a ajuns la peste 139 de milioane de euro investiţie totală, sumă investită în echipamente de ultimă generaţie pentru recepţia şi procesarea laptelui, precum şi în tehnologii performante pentru ambalarea produselor finite, fabrica ajungând în prezent să se întindă pe o suprafaţă de peste 39.000 mp.

Fabrica de Lapte funcţionează la 65% din capacitatea totală, iar Olympus este lider în colectarea laptelui de la fermieri români, având o capacitate de recepţie de peste 1.000.000 de litri/zi.

Capacitatea zilnică a liniilor de producţie ale fabricii este de 550 tone de lapte de consum la sticlă PET şi UHT în ambalaje TetraPak, 170 tone de iaurt şi 120 tone de brânzeturi.

„Povestea Grupului Hellenic Dairies din care Olympus face parte îmbină tradiţia, expertiza şi pasiunea. În 2011, când am inaugurat Fabrica de Lapte, am început cu 90 de angajaţi şi cu planuri de dezvoltare ambiţioase. Zece ani mai târziu, ne mândrim cu cea mai modernă şi avansată fabrică de lactate din ţară, cu o echipă de aproape 500 de angajaţi şi cu peste 170 de produse în portofoliu (…)”, a declarat Dimitrios Kelas, director general Fabrica de Lapte Braşov.

În 2017, ca parte din strategia de sustenabilitate a companiei, Olympus a implementat în fabrică reciclarea selectivă şi a inaugurat propria staţie de producţie de biogaz, în urma unei investiţii de 4 milioane de euro.

Tehnologia folosită a ajutat la reducerea cu pâna la 40% a gazului metan şi la scăderea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii. Anul acesta, Olympus îşi continuă angajamentul şi devine primul brand în categoria produselor lactate care introduce sticla r-PET, cu pâna la 35% plastic reciclat şi 100% reciclabilă.

Utilizarea r-PET (PET reciclat), în comparaţie cu PET-ul convenţional, reduce emisiile de dioxid de carbon cu 52%, contribuind în practică la protecţia mediului şi a planetei în sine.

Grupul Hellenic Dairies are peste zece ani de prezenţă la raft pe piaţa românească, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, judeţul Braşov, a fost inaugurată în 2011, iar producţia sa este destinată atât pieţei locale, cât şi exporturilor.

Cu sediul în oraşul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operaţiuni în 47 de ţări din toată lumea.

În prezent, Olympus deţine cinci fabrici în trei ţări (Grecia, România şi Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale şi sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, şi o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole