9.7 C
București
duminică, 24 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleOlt: Sprijin financiar de 1,5 milioane lei, prin APIA, pentru ferme de...

Olt: Sprijin financiar de 1,5 milioane lei, prin APIA, pentru ferme de păsări şi suine

Un sprijin financiar nerambursabil în valoare totală de peste 1,5 milioane lei va fi acordat de MADR, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pentru şase ferme de suine şi patru ferme de păsări din judeţul Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea, în judeţ a fost autorizată la plată, drept ajutor excepţional acordat producătorilor agricoli crescători de animale din sectorul suin suma de 1.272.220 lei, beneficiari fiind şase ferme de porci.

Totodată, în judeţul Olt vor beneficia de acest ajutor excepţional şi patru crescători de animale din sectorul avicol, pentru aceştia fiind autorizată la plata suma de 266.581 lei.

La nivel naţional, suma autorizată la plată pentru producătorii agricoli din sectoarele suin şi avicol este de peste 129 milioane lei.

Mai multe ferme de porci din judeţul Olt au fost afectate anul trecut de pesta porcină africană, în cinci dintre ferme fiind sacrificate toate animalele în lunile august şi septembrie 2021.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR: Consultări cu asociațiile reprezentative din sectorul vegetal și zootehnic

Principalele modificări ale proiectului de ordin privind modalitatea de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic au fost...

Guvernul a aprobat cadrul general de implementare al Programului pentru Acvacultură și Pescuit 2021—2027

Hotărârea privind stabilirea cadrului general de implementare a operațiunilor cofinanțate din Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole