miercuri, 5 octombrie, 2022
8.8 C
București

-

HomepageȘtiriOlt: Peste 160.000 de tone de floarea soarelui şi aproape 300.000 tone...

Olt: Peste 160.000 de tone de floarea soarelui şi aproape 300.000 tone de porumb, obţinute în judeţ

Producţia totală de floarea soarelui obţinută anul acesta de fermieri în judeţul Olt este de 161.500 de tone, producţia medie fiind de 1.900 kilograme la hectar, mai mică faţă de anul precedent, în contextul secetei, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Gabriela Andronie.

Anul trecut, în judeţul Olt, fermierii au obţinut în medie 2.400 de kilograme de seminţe de floarea soarelui la hectar, însă anul acesta seceta a afectat cel mai mult culturile de floarea soarelui, fiind calamitate 1.240 de hectare, cu pagube estimate la 5,3 milioane lei.

Potrivit directorului DAJ Olt, fermierii au încheiat recoltarea pe întreaga suprafaţă de 85.000 de hectare cultivate cu floarea soarelui şi se apropie de finalul campaniei de recoltare a porumbului.

Recolta de porumb obţinută în acest an este similară cu cea de anul trecut, producţia medie fiind în prezent de 3.900 kilograme pe hectar.

„Porumbul a fost recoltat pe o suprafaţă de 75.000 de hectare din 85.000 cultivate, producţia totală este este 292.500 tone de boabe, iar producţia medie este de 3.900 kilograme de boabe pe hectar”, a precizat Gabriela Andronie.

Şi porumbul a fost anul acesta afectat de seceta pedologică, potrivit constatărilor comisiilor de evaluare fiind afectate peste 400 de hectare, iar valoarea pagubelor a fost estimată la 1,49 milioane de lei. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Îngrijirea câmpului după recoltarea legumelor, fructelor toamna: 5 resturi de plante ce trebuie neapărat înlăturate

După recoltarea culturilor și valorificarea acestora, urmează o altă...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...

Cultivarea pepenelui galben – sfaturi utile

Cultivarea de succes a pepenelui galben presupune respectarea mai multor particularități de creștere. Temperatura minimă de germinație a semințelor...

Bolile la iepuri – simptome și controlul acestora

Unul din factorii care limitează producțiile la iepuri este prezența și efectul bolilor. Cauzele acestor boli pot fi de...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate