1.4 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriNumărul sacrificărilor la păsări a crescut, iar la bovine, porcine, ovine şi...

Numărul sacrificărilor la păsări a crescut, iar la bovine, porcine, ovine şi caprine a scăzut

Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la păsări, în septembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, iar la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine au scăzut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Potrivit INS, în luna septembrie 2022, faţă de august 2022, numărul sacrificărilor a crescut la bovine şi la ovine şi caprine, iar la porcine şi la păsări a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la bovine şi a scăzut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări.

Conform INS, în septembrie 2022, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 4,3%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 0,2%, faţă de aceeaşi lună din 2021. Raportat la luna august a acestui an, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 2,3%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 2,5%.

La specia porcine, în septembrie 2022 s-au sacrificat cu 2,1% mai puţine animale, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 5,3% faţă de august 2021. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au scăzut cu 2,1%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 0,6%.

În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în septembrie 2022 o scădere cu 12,6% faţă de septembrie 2021, greutatea în carcasă fiind cu 15,5% mai mică. Comparativ cu luna anterioară, în august sacrificările au crescut cu 2,9%, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 2,2%.

Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au crescut în septembrie 2022 cu 4,7% faţă de august 2021, iar greutatea în carcasă a urcat cu 4,4%, în timp ce, raportat la luna precedentă, sacrificările au scăzut cu 5,9%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 2,2%.

Greutatea medie în carcasă consemnată în luna august 2022 a fost de 165,5 kilograme la bovine, 84,9 kilograme la porcine, 13,9 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.

INS precizează că greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă totală şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

00:03:02

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața...

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul...

Cum apreciem caracteristicile solului fără dispozitive – 6 metode

Una dintre metodele științifice prin care se pot afla informații despre structura și compoziția chimică a solului este cartarea...

Creșterea răsadului de varză. 15 sfaturi pentru o cultură sănătoasă

Recolta bogată de varză depinde în mare măsură de calitatea răsadurilor pe care le utilizăm. Câteva sfaturi despre cum...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate