24.9 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Mediului: Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru...

Ministrul Mediului: Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru fermieri

Trebuie să creăm o legislaţie de mediu echilibrată şi coerentă la nivelul Uniunii Europene, astfel încât să nu reprezinte sarcini administrative şi investiţionale imposibil de realizat pentru fermieri, a transmis, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru fermieri! Aceştia nu pot fi dezavantajaţi când vorbim despre tranziţia verde. Trebuie să creăm o legislaţie de mediu echilibrată şi coerentă la nivelul UE, astfel încât să nu reprezinte sarcini administrative şi investiţionale (financiare) imposibil de realizat pentru fermieri.

De aceea, astăzi, la Consiliul Miniştrilor de Mediu din Uniunea Europeană, am propus o soluţie raţională şi echilibrată, deoarece deşi efectele nocive ale metanului şi amoniacului asupra mediului nostru, provenite din creşterea animalelor sunt incontestabile, conform noilor reguli din ce în ce mai multe ferme zootehnice vor fi supuse obligaţiilor de monitorizare, raportare şi de investiţii semnificative pentru achiziţionarea celor mai moderne tehnologii de reducere a emisiilor”, a scris, pe Facebook, ministrul Mediului.

Acesta a cerut în Consiliul de Miniştri impunerea unor praguri mai ridicate pentru diversele categorii de ferme, prelungirea perioadei de tranziţie şi excluderea fermelor extensive de sub incidenţa directivei.

„La Consiliul Miniştrilor am cerut impunerea unor praguri mai ridicate pentru diversele categorii de ferme ţinând cont de situaţia dificilă a sectorului agricol în general, care deja face faţă cu greu diverselor crize cu care se confruntă, am propus prelungirea perioadei de tranziţie şi am susţinut excluderea fermelor extensive de sub incidenţa directivei”, a transmis şeful de la Mediu, Barna Tanczos. 

  • Citește despre ->
  • MMAP

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministerul Mediului: Proiectul Managementul speciilor alogene invazive din România a fost finalizat

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor organizează marţi şi miercuri...
‹ adv ›

Ministerul Mediului: România va susţine la Consiliul de Mediu noul Regulament european pentru restaurarea naturii

România va susţine, la Consiliul de Mediu din 20 iunie, noul Regulament pentru restaurarea naturii, propus de Comisia Europeană...

MMAP: Contract de 6 milioane lei pentru înfiinţarea unei suprafeţe de pădure de 82,3 hectare prin PNRR

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a semnat primul contract de finanţare aferent Campaniei Naţionale de Împăduriri 2022-2026,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole