‹ adv ›
luni, 20 martie, 2023
5 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Mediului: Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru...

Ministrul Mediului: Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru fermieri

Trebuie să creăm o legislaţie de mediu echilibrată şi coerentă la nivelul Uniunii Europene, astfel încât să nu reprezinte sarcini administrative şi investiţionale imposibil de realizat pentru fermieri, a transmis, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru fermieri! Aceştia nu pot fi dezavantajaţi când vorbim despre tranziţia verde. Trebuie să creăm o legislaţie de mediu echilibrată şi coerentă la nivelul UE, astfel încât să nu reprezinte sarcini administrative şi investiţionale (financiare) imposibil de realizat pentru fermieri.

De aceea, astăzi, la Consiliul Miniştrilor de Mediu din Uniunea Europeană, am propus o soluţie raţională şi echilibrată, deoarece deşi efectele nocive ale metanului şi amoniacului asupra mediului nostru, provenite din creşterea animalelor sunt incontestabile, conform noilor reguli din ce în ce mai multe ferme zootehnice vor fi supuse obligaţiilor de monitorizare, raportare şi de investiţii semnificative pentru achiziţionarea celor mai moderne tehnologii de reducere a emisiilor”, a scris, pe Facebook, ministrul Mediului.

Acesta a cerut în Consiliul de Miniştri impunerea unor praguri mai ridicate pentru diversele categorii de ferme, prelungirea perioadei de tranziţie şi excluderea fermelor extensive de sub incidenţa directivei.

„La Consiliul Miniştrilor am cerut impunerea unor praguri mai ridicate pentru diversele categorii de ferme ţinând cont de situaţia dificilă a sectorului agricol în general, care deja face faţă cu greu diverselor crize cu care se confruntă, am propus prelungirea perioadei de tranziţie şi am susţinut excluderea fermelor extensive de sub incidenţa directivei”, a transmis şeful de la Mediu, Barna Tanczos. 

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MMAP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Procedura de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice – aprobată de Guvern

Metodologia de derulare a procedurii de evaluare de mediu...
‹ adv ›

MMAP: Buget de 100 de milioane de euro pentru apel de proiecte destinat refacerii suprafeţelor forestiere afectate

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă lansarea apelului de proiecte destinat refacerii suprafeţelor forestiere afectate, cu un buget...

MMAP: Platformă comunală pentru depozitarea gunoiului de grajd, la dispoziţia fermierilor din comuna Heleşteni

Crescătorii de animale din comuna ieşeană Heleşteni beneficiază de o platformă comunală cu o capacitate de depozitare de 1.600...

Tanczos: Beneficiarii programului de împăduriri începând de azi îşi pot crea conturi în sistemul informatic

Persoanele fizice şi juridice îşi pot crea conturi, începând de vineri, de la ora 12:00, în sistemul informatic, pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole