22.4 C
București
duminică, 1 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii, întrevedere cu ambasadorul Indiei şi cu Sadhguru, fondatorul mişcării „Salvează...

Ministrul Agriculturii, întrevedere cu ambasadorul Indiei şi cu Sadhguru, fondatorul mişcării „Salvează Solul”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Indiei, Rahul Shrivastava, şi cu Jaggi Vasudev, guru indian, cunoscut sub numele de Sadhguru, fondator al mişcării „Salvează Solul”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ministerului de resort.

Discuţiile au vizat iniţiativa Indiei şi a Franţei de a lansa un acord de cooperare privind „Alianţa solară internaţională”, proiect ce încurajează utilizarea energiei solare pe scară largă, în contextul tranziţiei eficiente către o economie globală, ecologică şi nepoluantă.

Ministrul Chesnoiu a subliniat că „România se implică activ în efortul global de protejare a resurselor naturale, domeniu care trebuie să preocupe în egală măsură toate statele lumii. Însă trebuie să avem măsură şi echilibru atât în utilizarea resurselor, cât şi în stabilirea ţintelor de protejare a mediului. E nevoie ca măsurile de protejare a resurselor naturale să ţină cont de specificul fiecărui stat în parte, altfel există riscul să ne setăm ambiţii greu de aplicat, care pot avea efecte negative asupra securităţii alimentare globale”.

Potrivit MADR, alte teme de discuţie au vizat creşterea schimburilor comerciale dintre România şi India, intensificarea prezenţei produselor româneşti pe piaţa indiană şi încurajarea investiţiilor în România.

  • Citește despre ->
  • MADR

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Florin Barbu a anunțat o nouă metodă de acordare a ANT în zootehnie

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vizitat...
‹ adv ›

Bucharest Food Expo 2023: Punctul de întâlnire al Industriei Alimentare din România

În perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, MADR va participa cu un spațiu dedicat la cea de-a doua...

Conferința anuală europeană „Pâinea Păcii”

Conferința anuală europeană „PeaceBread” (Pâinea Păcii) a fost găzduită anul acesta de Slovacia, în perioada 20- 22 septembrie 2023, la Modra. Tema conferinței din acest...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole