11.1 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii intenţionează să schimbe modul de organizare şi funcţionare din minister

Ministrul Agriculturii intenţionează să schimbe modul de organizare şi funcţionare din minister

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, intenţionează să schimbe modul de organizare şi funcţionare din minister, după ce va finaliza analiza demarată la nivelul fiecărei structuri şi agenţii din subordine.

„Am cerut în tot ministerul, tuturor structurilor din minister, să îmi pună la dispoziţie o situaţie la zi cu problemele identificate şi care sunt riscurile ce pot apărea. Schimbăm modul de organizare şi funcţionare şi în scurt timp lucrurile vor intra într-un făgaş de normalitate, astfel încât să putem dezvolta sectorul”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, noul ministru al Agriculturii.

În ceea ce priveşte secretarii de stat, Chesnoiu a susţinut că MADR va rămâne pe aceeaşi schemă, patru secretari de stat şi un subsecretar de stat, dar propunerile pentru persoanele care vor ocupa aceste poziţii se vor face în coaliţie de către fiecare partid.

„Propunerile pentru secretarii de stat se fac în coaliţie, de către fiecare partid, ministrul de resort îşi spune doar părerea despre fiecare persoană nominalizată, dar este o perioadă care va mai dura puţin. Eu am avut o discuţie cu secretarii de stat şi le-am transmis ce aşteptări am de la ei până îşi vor încheia mandatul sau dacă vor continua şi lucrurile intră în matca lor. Rămânem cu aceeaşi schemă a secretarilor de stat, pentru că Ministerul Agriculturii este un minister extrem de complex şi avem nevoie de capacitate managerială instituţională, numai că managementul în accepţiunea mea înseamnă cu totul altceva”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

El a precizat că nu se va mai lucra în această instituţie fără indicatori de performanţă şi fără un calendar clar de implementare a fiecărui program.

„Nu se va mai lucra în Ministerul Agriculturii fără indicatori de rezultat, fără etapele care trebuie atinse pentru atingerea acelor indicatori şi fără a avea un calendar clar de implementare a fiecărui program. Asta a fost de altfel una dintre primele dispoziţiile pe care le-am dat, că nu vreau să mai văd programe fără indicatori de rezultat şi etape de implementare. Managementul instituţional înseamnă să fii organizat, să ştii ce ai de făcut, cine are sarcina şi cine trebuie să o realizeze şi care sunt indicatorii de rezultat. Altfel, păţim cum am păţit la AFIR şi ne trezim în luna decembrie că dezangajăm 500 de milioane de euro din bugetul Ministerului Agriculturii, iar fermierii nu au avut bani. Le-au spus doi ani de zile că nu sunt bani ca să fie sprijinite programele şi iată că la finalul anului dezangajăm 2,3 miliarde de lei”, a subliniat oficialul MADR.

În opinia sa, lucrurile „nu merg bine” la unele agenţii din subordine, la ANIF şi AFIR, în timp ce la APIA situaţia este stabilă, aici fiind nevoie de continuitate în perspectiva provocărilor „destul de mari” care vor veni odată cu noul program.

„Voi face o analiză la toate agenţiile din subordine, lucrurile nu merg bine la ANIF, nu merg bine la AFIR, la APIA situaţia este oarecum stabilă şi e bine să fie o continuitate pentru că ne aşteaptă provocări destul de mari cu noul Plan Naţional Strategic .Voi interveni imediat când sunt probleme urgente, dar planul de acţiune pe termen scurt, mediu şi lung îl voi face după ce termen analiza fiecărei structuri din minister. Oricum văd că sunt prea mulţi şefi aici prin minister şi fermierii sunt în câmp. Asta va fi una dintre deciziile de management principale pe care o voi lua şi implementa la nivelul ministerului: sarcina, care până acum era administrativă şi cădea în cârca fermierului, plecând de la avize, documentaţii, proiecţele, pentru orice are nevoie un fermier trebuie să îi cerem o mie de documente, se va muta în cârca angajaţilor din minister. Şi de acum încolo când vom trece orice proiect de act normativ prin care fermierul trebuie să prezinte dovada cazierului judiciar o să o pun în cârca angajatului, adică angajatul se va ocupa să obţină toate documentele care emană de la alte instituţii ale statului, nu fermierul. El trebuie să îşi facă treaba lui în câmp, să producă, pentru că o face bine. Ei sunt plătiţi din banii statului ca să lucreze în slujba fermierului. Asta se va întâmpla în perioada următoare”, a explicat noul ministru al Agriculturii. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole