‹ adv ›
luni, 6 februarie, 2023
-0.4 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMinisterul Agriculturii vizează accelerarea execuţiei lucrărilor de investiţii în sistemele de irigaţii

Ministerul Agriculturii vizează accelerarea execuţiei lucrărilor de investiţii în sistemele de irigaţii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut în data de 5 septembrie 2022, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii constructorilor pentru obiectivele de investiţii din domeniul irigaţiilor aflate în diverse stadii de execuţie, precum şi cu beneficiarii direcţi, respectiv fermierii, membri ai Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), şedinţa a avut ca scop principal punerea de acord cu toate părţile implicate pentru realizarea la timp a lucrărilor de investiţii, astfel încât fermierii să fie la curent cu termenele de execuţie asumate de către contractori.

Conform sursei citate, ministrul monitorizează stadiul de execuţie a lucrărilor, astfel încât, cu implicarea fermierilor şi a constructorilor, termenele de punere în funcţiune să fie respectate întocmai. De asemenea, este necesară o planificare riguroasă a viitoarelor investiţii în zonele neirigate, pentru a da fermierilor predictibilitate în programarea înfiinţării culturilor.

„Vreau să vă asigur că toate obiectivele de investiţii sunt în atenţia mea, pentru că avem la MADR tabloul de comandă. Astfel că, graficul de execuţie al lucrărilor este urmărit îndeaproape, inclusiv la faţa locului, când merg în teren. Am ţinut foarte mult să avem discuţii punctuale pentru fiecare zonă din ţară, pentru ca lucrările de investiţii să se încheie în termenele stabilite şi să nu existe niciun fel de întârzieri”, a afirmat ministrul Daea în cadrul întâlnirii.

La discuţii au mai participat directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Cornel Popa, precum şi Elena Filip, directorul Direcţiei Îmbunătăţiri Funciare şi Fond Funciar. 

  • Citește despre ->
  • MADR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Petre Daea se întâlneşte joi cu tinerii fermieri din grupul Agrinnovator

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, se întâlneşte...

Daea: România are la dispoziţie 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare

România poate beneficia de fonduri în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare, combaterea eroziunii...

Dezbatere publică: Aprobarea subvenției pentru creșterea porcilor Bazna şi Mangaliţa

Prezenta hotărâre stabileşte o schemă transparentă de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele...

Daea: Prin PNS 2023-2027, introducem pentru prima dată în România sprijinul de „bunăstare pentru taurine”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat joi, la Târgu Mureş, că introducerea, prin Planul Naţional Strategic...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole