11.5 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Problema creată de importul produselor agroalimentare din Ucraina pe piaţa a...

MADR: Problema creată de importul produselor agroalimentare din Ucraina pe piaţa a şase state-membre va fi abordată unitar

Situaţia creată pe pieţele a şase state-membre de importul produselor agroalimentare din Ucraina va fi abordată în mod unitar, iar un text ce va fi redactat de către experţi urmează să fie transmis comisarilor europeni pentru Agricultură, respectiv pentru Comerţ, anunță Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Astăzi a avut loc în format de videoconferinţă întâlnirea miniştrilor agriculturii din Polonia, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia şi Ungaria, care a început la orele 11:00 şi s-a terminat la 11:47. În cadrul videoconferinţei s-a pus în discuţie situaţia creată pe pieţele celor 6 state membre de importul produselor agroalimentare din Ucraina. Prin această întâlnire se continuă demersul făcut de Primii Miniştri din Romania, Polonia, Slovacia, Ungaria, respectiv preşedintele Bulgariei, care au semnat o scrisoare adresată Preşedintei Comisiei Europene, prin care s-a solicitat luarea unor măsuri concrete în vederea îmbunătăţirii situaţiei.

În cadrul videoconferinţei am convenit ca aceste probleme să nu se abordeze separat, ci în mod unitar de către cele şase state-membre. Am agreat cu toţii, ca experţii noştri să redacteze o informare, pe care să o agreăm la nivel politic după care să fie prezentată atât în cadrul Consiliului de miniştri ai Agriculturii din 25 aprilie, cât şi transmisă comisarilor europeni pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, şi respectiv pentru comerţ, Valdis Dombrovskis”.

Ministerul de resort menţionează faptul că textul informării va fi convenit de comun acord. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târg de promovare a produselor agroalimentare românești la MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada...
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii lansează programul „Un tractor pe fermă”. Cui se adresează

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că în scurt timp va fi lansat programul „Un tractor pe fermă”, care se va...

Investiţii de peste 68 de mln de lei pentru combaterea fenomenelor meteo periculoase – aprobate de Guvern

În ședința de Guvern din 21 martie 2024, au fost aprobate obiectivele celei de-a XXIV-a etape anuale de implementare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole