‹ adv ›
luni, 30 ianuarie, 2023
0.5 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMADR: A fost suplimentat bugetul Programului de susţinere a producţiei de legume...

MADR: A fost suplimentat bugetul Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022

Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, suplimentarea bugetului destinat Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, prin Hotărârea ce modifică art. 8 din HG nr.148/2022 pentru aprobarea Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022, se suplimentează resursele financiare necesare achitării obligaţiilor de plată către potenţialii beneficiari ai schemei de ajutor de minimis înscrişi în Program în ciclul II de producţie cu 74,711 milioane lei, de la 265,283 milioane lei la 339,994 milioane lei, reprezentând echivalentul a 68,721 milioane euro.

„Prin actul normativ aprobat astăzi suplimentăm bugetul alocat programului de susţinere a producţiei de legume, venind în sprijinul fermierilor, astfel încât aceştia să poată produce în continuare pentru ţară, să-şi consolideze şi să-şi dezvolte fermele”, a declarat ministrul Petre Daea.

Astfel, prin actul normativ aprobat joi se asigură efectuarea plăţilor pentru beneficiarii Programului din Ciclul II de producţie, cu impact asupra continuării lucrărilor specifice în spaţii protejate pentru noile culturi.

Pentru Ciclul II de producţie, valoarea maximă a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar este de 1.000 euro/cultură/1.000 mp.

  • Citește despre ->
  • MADR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Daea: România are la dispoziţie 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare

România poate beneficia de fonduri în valoare de 1,5...

Dezbatere publică: Aprobarea subvenției pentru creșterea porcilor Bazna şi Mangaliţa

Prezenta hotărâre stabileşte o schemă transparentă de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele...

Daea: Prin PNS 2023-2027, introducem pentru prima dată în România sprijinul de „bunăstare pentru taurine”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat joi, la Târgu Mureş, că introducerea, prin Planul Naţional Strategic...

Acțiune câştigată de România la Tribunalul UE pentru subvențiile crescătorilor de animale

Tribunalul Uniunii Europene a dat câştig de cauză României într-o acţiune iniţiată de ţara noastră privind anularea unei decizii...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole