miercuri, 29 iunie, 2022
35.1 C
București

-

HomepageȘtiriLavrov merge în Turcia pentru a discuta despre crearea unui coridor maritim...

Lavrov merge în Turcia pentru a discuta despre crearea unui coridor maritim pentru cerealele ucrainene

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va merge în Turcia cu o delegaţie militară pe 8 iunie pentru a discuta despre crearea unui potenţial coridor maritim pentru exporturile agricole ucrainene, a declarat marţi ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu Recep Tayyip Erdogan, luni, preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să faciliteze exportul neîngrădit de cereale din porturile ucrainene în coordonare cu Turcia, notează Reuters.

Vorbind pentru agenţia de ştiri de stat Anadolu, Cavusoglu a declarat că se lucrează în continuare cu Naţiunile Unite pentru a se ajunge la un acord privind crearea coridorului de la Marea Neagră, dar că problemele dintre Moscova şi Kiev rămân.

El a spus că ONU a propus formarea unui mecanism comun de observare pentru a monitoriza ruta maritimă şi că Turcia este deschisă la această idee.

Mevlut Cavusoglu a spus că Rusia dorea ridicarea unor sancţiuni occidentale care vizau sectorul său de asigurări, deoarece ar avea un impact asupra navelor care vor participa la potenţiala reţea de transport maritim, în timp ce Ucraina nu dorea ca navele de război ruseşti să se apropie de docurile sale din Odesa.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce castraveții sunt amari. Cauze și prevenire

Plantele, ca și oamenii, pot avea stres și reacționează...

Tijele florale (săgețile) la usturoi – când le înlăturăm

Vara, în lunile iunie-iulie, în dependență de perioada de plantare, tulpinile înflorite, numite popular săgeți de usturoi, încep să...

VIDEO. Testarea semănătorii Kinze 4800 la Dolj. Alin Dănilă: Am obținut recolte de porumb cu 1-1,5 t/ha mai mari

Cea mai mare semănătoare Kinze disponibilă în Europa - Kinze 4800 Blue Drive, a trecut cu brio testarea la...

Tăierile în verde la păr. Perioada și recomandări

Tăierile în verde au drept scop evitarea consumului substanțelor utilizate pentru creșterea lăstarilor inutili, se favorizează creșterea ramurilor, mai...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate