11.1 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleJustiţia europeană a decis că termenul „Emmentaler” nu poate fi protejat ca...

Justiţia europeană a decis că termenul „Emmentaler” nu poate fi protejat ca marcă a UE pentru brânzeturi

La câteva săptămâni după ce a doua mare bancă elveţiană a trebuit să fie salvată prin intervenţia Guvernului, Tribunalul General al Uniunii Europene a decis miercuri că producătorii elveţieni de brânză „Emmentaler” nu pot avea drepturi exclusive asupra acestei mărci, transmite Bloomberg.

Organizaţia profesională Emmentaler Switzerland dorea să obţină un statut protejat pentru termenul „Emmentaler” în UE astfel încât numai producătorii elveţieni de brânză să poată utiliza acest termen.

Pentru a obţine acest statut, Emmentaler Switzerland a demarat o acţiune împotriva Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală(EUIPO), care a respins însă cererea de înregistrare. Ulterior, Emmentaler Switzerland a introdus o cale de atac, care a fost respinsă de Camera a doua de recurs a EUIPO, pentru motivul că marca solicitată era descriptivă.

Potrivit Tribunalului General al Uniunii Europene, Asociaţia Emmentaler Switzerland nu a putut infirma faptul că o cantitate semnificativă de brânză produsă în Germania a fost comercializată sub denumirea Emmentaler, fără o referinţă la Elveţia. În 2016, aproximativ 135.000 de tone de brânză Emmentaler a fost produsă în Germania, din care o parte importantă a fost vândută local şi nu exportată, susţine Tribunalul.

„Dat fiind că marca solicitată este descriptivă pentru un tip de brânză pentru publicul relevant german şi nu este percepută ca o indicaţie a provenienţei geografice a brânzei respective, Tribunalul concluzionează că aceasta nu beneficiază de protecţie ca marcă colectivă”, se arată în decizia Tribunalului.

Brânza devine un subiect favorit pentru judecătorii europeni care au de soluţionat dosar privind mărcile înregistrate. Anterior, judecătorii de la Luxemburg au decis în favoarea producătorilor spanioli de brânză Queso Manchego precum şi a producătorilor italieni de Parmigiano Reggiano, atunci când au interzis producătorilor germani să comercializeze propria lor versiune denumită Parmesan. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cauze ce duc la îngălbenirea răsadului de ardei, a plantelor tinere

Una dintre cele mai frecvente probleme la răsadurile de...
‹ adv ›

Nancu: IMM Invest a fost cel mai mare program de bancarizare a întreprinderilor mici şi mijlocii

Programul IMM Invest a început cu una din şapte întreprinderi mici şi mijlocii bancabile şi am ajuns în anul...

Bayer planifică să lanseze primul bioinsecticid pentru culturile de câmp

Bayer anunță că a semnat un acord cu compania britanică AlphaBio Control pentru a obține o licență exclusivă pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole