20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriIsraelul vrea să importe carne procesată din România în valoare de 50...

Israelul vrea să importe carne procesată din România în valoare de 50 milioane dolari anual

Autoritățile israeliene au demarat proceduri pentru a permite importul de carne procesată din România, iar valoarea acestor produse românești ar putea ajunge la 50 milioane dolari anual, potrivit ambasadorului statului Israel în România, Reuven Azar, scrie profit.ro.

Acesta a reclamat însă necesitatea unei colaborări transparente din partea autorităților veterinare române pentru ca procedurile să fie autorizate și de partea israeliană.

De ce este important: Importurile Israelului din România s-au ridicat în 2021 la 482,76 milioane dolari, din care 74,23 milioane dolari au reprezentat importuri de animale vii, conform datelor actualizate luna aceasta de Comtrade (ONU).

De asemenea important: În anul 2020, fostul ambasador israelian al București, David Saranga, a menționat că este necesară facilitarea discuțiilor pentru ca în România să fie simplificată procedura de autorizare a abatoarelor kosher, ca opțiune la vânzarea animalelor vii.   

Acum, succesorul lui Saranga, ambasadorul Reuven Azar arată că Isarelul și-a propus să importe din România carne procesată, iar acest business ar putea ajunge la 50 milioane dolari.

”Încercăm acum să ajungem în situația în care să putem importa carne procesată din România. Va fi o afacere importantă, care va genera circa 50 milioane dolari anual”, a arătat diplomatul israelian.

Acesta a subliniat însă că este nevoie de o colaborare transparentă a autorităților competente din România pentru ca exportul românesc să poată începe.

”Trimitem chestionare autorităților veterinare și am avut o experiență neplăcută în trecut, pentru că există tendința funcționarilor să spună că totul este ok, dar odată ce spun că totul este în regulă, cealaltă parte spune că nu este totul în regulă și prin urmare nu aprobă (importul – n.red.)”, a declarat Reuven Azar, care a adăugat că este nevoie ca funcționarii să înțeleagă să fie transparenți, pentru că altfel procesul va eșua.   

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...
‹ adv ›

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate de multiple specii reunite sub familia Aphididae. Acestea produc daune...

Prolemn: Producem de trei ori mai mult lemn decât consumăm, dar ne confruntăm cu sărăcia energetică

Stocul de masă lemnoasă pe picior, în pădurile României, este de 2,3 miliarde metri cubi, iar paradoxul românesc este...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole