15 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleHunedoara: Peste 500 de hectare de terenuri agricole au fost inundate de...

Hunedoara: Peste 500 de hectare de terenuri agricole au fost inundate de Crişul Alb

Aproximativ 530 de hectare de terenuri agricole au fost inundate de râul Crişul Alb pe raza comunelor Vaţa de Jos şi Baia de Criş, situaţia din teren fiind evaluată, luni, de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, şi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Pompierii militari din Brad au intervenit pentru îndiguirea cu saci de nisip a curţilor din două gospodării, care se aflau în pericol de a fi inundate în localitatea Prihodişte din comuna Vaţa de Jos.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă – Vaţa de Jos şi ai Administraţiei Bazinale de Apă „Crişuri”- formaţia Brad.

Potrivit datelor ISU Hunedoara, la staţia hidrometrică Vaţa de Jos, debitul râului Crişul Alb nu a atins cota de pericol, iar tendinţa nivelului apei este de scădere.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de Cod portocaliu pentru bazinul hidrografic al râului Crişul Alb, din nordul judeţului Hunedoara, valabilă până marţi, 21 februarie, la ora 16:00.

Echipele de intervenţie ale ISU Hunedoara şi cele ale Apele Române Crişuri sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situaţia o va impune, au precizat autorităţile.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Arad: Crişul Alb s-a revărsat în două comune şi a inundat circa 330 de hectare de terenuri agricole

Crişul Alb s-a revărsat, în noaptea de luni spre marţi, în comunele arădene Almaş şi Dieci şi a inundat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole