12.8 C
București
luni, 22 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvernul a majorat plata ajutorului de stat pentru motorină

Guvernul a majorat plata ajutorului de stat pentru motorină

Guvernul a aprobat în şedinţa de sâmbătă, printr-o hotărâre, suplimentarea sumelor necesare plăţii ajutorului de stat pentru motorină utilizată în agricultură pentru perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

„În şedinţa Guvernului din data de 2 octombrie 2021 a fost aprobată Hotărârea Guvernului privind modificarea art. 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Prezentul act normativ aprobă completarea sumelor pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăţii ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură pentru perioada 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021.”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, resursele financiare necesare pentru plăţi sunt de 175,95 milioane lei, având în vedere situaţiile centralizatoare cu cantităţile de motorină şi sumele reprezentând ajutorul de stat aferent perioadei 1 aprilie 2021 – 30 iunie 2021, comunicate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Astfel, modificările preconizate prin prezentul proiect de act normativ vizează suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2021, de 393,089 milioane lei, cu suma de 175,95 milioane lei, valoarea totală a schemei în anul 2021 devenind 569,039 milioane lei.

Sumele se asigură din resursele bugetare existente în bugetul MADR cu această destinaţie. Prin măsurile propuse de prezentul act normativ se asigură continuarea aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2021, cu rezultate în diminuarea efectivă a costurilor de producţie prin rambursarea sumelor reprezentând diferenţele de accize şi stimularea continuităţii activităţilor din agricultură.

Sursa foto: fineartamerica.com

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole