‹ adv ›
marți, 21 martie, 2023
17.3 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul a aprobat schema de ajutor de stat pentru motorina utilizată în...

Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură

Guvernul a aprobat, joi, sprijinul acordat în 2023 fermierilor pentru achiziţia de motorină, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„În ceea ce priveşte susţinerea agriculturii, continuă ajutorul de stat pentru reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură. Aşa cum a anunţat şi premierul Nicolae Ciucă la debutul şedinţei de guvern, Executivul a discutat şi a aprobat această continuare a sprijinului acordat sectorului agriculturii. Este vorba de sprijinul acordat fermierilor pentru achiziţia de motorină. Prin hotărârea aprobată astăzi, Guvernul a stabilit în ce condiţii se acordă în acest an ajutorul de stat pentru fermieri, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură”, a precizat Cărbunaru după şedinţa Executivului.

El a spus că valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de lei.

„Sub formă de rambursare, această subvenţie va fi de 1,529 lei pe litru, valoarea totală a schemei de ajutor de stat fiind de 500 de milioane de lei. Această sumă va fi acordată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Este o măsură care se alătură altor forme de sprijin pe care Guvernul le acordă fermierilor, sprijin finanţat din fonduri europene sau măsuri de susţinere a produselor româneşti, facilităţi acordate prin Agro IMM Invest sau Rural Invest, pentru a pune în valoare potenţialul agriculturii româneşti”, a adăugat Cărbunaru. 

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

BTA: Bulgaria solicită majorarea nivelului sprijinului din rezerva agricolă a UE

Bulgaria insistă asupra sporirii nivelului sprijinului pentru ţară din rezerva agricolă a UE, a informat marţi Ministerul Agriculturii. Cererea a...

UE a aprobat o schemă românească privind sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice

Comisia Europeană a aprobat marţi o schemă în valoare de 103 milioane de euro lansată de România pentru a...

Recolta de cereale a Ucrainei ar putea scădea până la 44,3 milioane de tone în acest an

Recolta de cereale a Ucrainei ar putea scădea în acest an până la 44,3 milioane de tone, de la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole