16.1 C
București
marți, 28 septembrie, 2021

-

HomepageȘtiriGuvernul a adoptat trei măsuri de sprijin pentru sectorul vitivinicol

Guvernul a adoptat trei măsuri de sprijin pentru sectorul vitivinicol

Trei măsuri temporare de sprijin pentru sectorul vitivinicol au fost adoptate joi de Guvern, în vederea atenuării situaţiei de criză provocată de pandemia generată de COVID-19, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„În şedinţa Guvernului din data de 27 mai 2021 a fost aprobată o Hotărâre care completează Hotărârea Guvernului nr. 868/2018 privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Europene pentru producătorii din sectorul vitivinicol în perioada 2019-2023. Prin prezentul act normativ se stabileşte cadrul juridic de instituire a trei măsuri temporare pentru exerciţiul financiar 2021 şi anume distilarea vinului în situaţii de criză, ajutor pentru depozitarea vinului în situaţii de criză şi recoltarea înainte de coacere, în vederea atenuării situaţiei de criză din sectorul vitivinicol provocată de pandemia generată de COVID-19”, se arată într-un comunicat al ministerului remis AGERPRES.

Adoptarea acestor măsuri permite reducerea stocurilor de vin în exces pe piaţa naţională, reducerea producţiei de struguri şi acordarea unui ajutor pentru depozitarea unei părţi din cantităţile de vin care nu sunt comercializate.

Totodată, aceste măsuri vin în sprijinul producătorilor vitivinicoli care se confruntă cu dificultăţi financiare şi cu probleme de flux de numerar, ca urmare a unor măsuri instituite pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, măsurile temporare se finanţează din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în cadrul Programului naţional de sprijin în sectorul vitivinicol 2019 – 2023 şi se încadrează în cuantumul total alocat României de 45,844 milioane de euro alocat României în anul 2021.

Totodată, prin instituirea acestor măsuri se urmăreşte accelerarea gradului de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile acordate sectorului vitivinicol din FEGA, în cadrul Programului naţional de sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023, pentru exerciţiul financiar 2021.

Sursa foto: mentalfloss.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

CE a eliminat proiectele României de irigații din PNRR

Comisia Europeană a cerut României eliminarea proiectelor de irigaţii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) deoarece autorităţile...
- adv -spot_img

AFIR oferă 20,5 milioane euro pentru sectorul pomicol

AFIR a publicat, Ghidul solicitantului pentru obținerea sprijinului financiar prin submăsura 4.2a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală...

Fertilizarea tutunului – norme de îngrășăminte, perioade

Tutunul are cerinţe mari faţă de elementele nutritive, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi din cel al...

Noi pe Facebook

De citit

Programul TalentA 2021 a dat start celei de-a doua etape de înscriere a proiectelor

În sezonul 2021 s-au înscris în programul TalentA dezvoltat...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției