20.2 C
București
sâmbătă, 19 iunie, 2021

-

HomepageȘtiriGuvernul a adoptat trei măsuri de sprijin pentru sectorul vitivinicol

Guvernul a adoptat trei măsuri de sprijin pentru sectorul vitivinicol

Trei măsuri temporare de sprijin pentru sectorul vitivinicol au fost adoptate joi de Guvern, în vederea atenuării situaţiei de criză provocată de pandemia generată de COVID-19, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„În şedinţa Guvernului din data de 27 mai 2021 a fost aprobată o Hotărâre care completează Hotărârea Guvernului nr. 868/2018 privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Europene pentru producătorii din sectorul vitivinicol în perioada 2019-2023. Prin prezentul act normativ se stabileşte cadrul juridic de instituire a trei măsuri temporare pentru exerciţiul financiar 2021 şi anume distilarea vinului în situaţii de criză, ajutor pentru depozitarea vinului în situaţii de criză şi recoltarea înainte de coacere, în vederea atenuării situaţiei de criză din sectorul vitivinicol provocată de pandemia generată de COVID-19”, se arată într-un comunicat al ministerului remis AGERPRES.

Adoptarea acestor măsuri permite reducerea stocurilor de vin în exces pe piaţa naţională, reducerea producţiei de struguri şi acordarea unui ajutor pentru depozitarea unei părţi din cantităţile de vin care nu sunt comercializate.

Totodată, aceste măsuri vin în sprijinul producătorilor vitivinicoli care se confruntă cu dificultăţi financiare şi cu probleme de flux de numerar, ca urmare a unor măsuri instituite pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, măsurile temporare se finanţează din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în cadrul Programului naţional de sprijin în sectorul vitivinicol 2019 – 2023 şi se încadrează în cuantumul total alocat României de 45,844 milioane de euro alocat României în anul 2021.

Totodată, prin instituirea acestor măsuri se urmăreşte accelerarea gradului de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile acordate sectorului vitivinicol din FEGA, în cadrul Programului naţional de sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023, pentru exerciţiul financiar 2021.

Sursa foto: mentalfloss.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice

Hidrologii au emis sâmbătă noi avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice,...
- adv -spot_img

Paralizia sau ologirea puilor – profilaxie și tratament

În perioada creșterii puilor de găină fermierii se întâlnesc cu o problemă destul de răspândită cum ar fi paralizia...

Digitalizarea agriculturii – beneficii considerabile

Digitalizarea agriculturii poate aduce beneficii considerabile nu numai fermierilor, pe care îi ajută să prevină cele trei mari categorii...

Noi pe Facebook

De citit

ANSVSA: 130 de focare active de pestă africană

Numărul focarelor active de pestă porcină (PPA) a scăzut...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției