15.3 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru a compensa creşterile de costuri privind stocurile de materie primă, de transport, depozitare şi procesare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, care a precizat că fiecare astfel de întreprindere va beneficia de până la 500.000 euro.

„În sprijinul fermierilor aş vrea să semnalez faptul că producătorii români din industria alimentară vor putea beneficia de granturi până la 500.000 euro pentru fiecare întreprindere pentru a depăşi dificultăţile generate de efectele războiului din Ucraina. Agresiunea militară rusă din ţara vecină a atras o serie întreagă de probleme de natură a afecta lanţurile de aprovizionare, dar şi funcţionarea multor componente ale economiei şi agriculturii”, a declarat Cărbunaru, la finalul şedinţei de guvern.

El a menţionat că această schemă se va aplica pe teritoriul României până la 30 iunie 2023.

„Guvernul, prin decizia de astăzi, va aloca 200 de milioane euro sub formă de granturi pentru a compensa creşterile de costuri privind stocurile de materie primă, de transport, depozitare şi procesare. E o schemă care se va aplica pe teritoriul României până la data de 30 iunie 2023 şi se va putea acumula cu orice alte forme de sprijin pe care Guvernul le asigură cu finanţare de la bugetul de stat, având aceleaşi costuri eligibile identificabile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Dan Cărbunaru a mai anunţat că ordonanţa de urgenţă referitoare la producătorii agricoli afectaţi de secetă, aflată pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului, a fost amânată pentru a fi completată.

„În privinţa ordonanţei de urgenţă care s-a aflat astăzi pe ordinea de zi, pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă cu culturi înfiinţate în toamna anului trecut, această decizie va fi optimizată, va fi cumulată cu un cadru mai larg optimizat care să acopere o paletă mai largă de beneficiari. În perioada imediat următoare vom reveni cu această decizie”, a precizat Cărbunaru.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Utilizarea glifosatului în UE va fi prelungită până la 15 decembrie 2023

Utilizarea controversatului erbicid glifosat în Uniunea Europeană urmează să mai fie permisă încă un an, până la 15 decembrie...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole