12.8 C
București
duminică, 21 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGrupul Cris-Tim obţine accesul pe piaţa SUA pentru salamul de Sibiu IGP

Grupul Cris-Tim obţine accesul pe piaţa SUA pentru salamul de Sibiu IGP

Grupul Cris-Tim a fost acreditat pentru exportul salamului de Sibiu IGP pe piaţa din Statele Unite în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România, informează producătorul de mezeluri.

Potrivit unui comunicat al companiei, auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei.

Obţinerea acestei acreditări este rezultatul unui efort conjugat al Cris-Tim şi al altor producători de mezeluri din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări – SUA şi România.

Grupul Cris-Tim a îndeplinit toate cerinţele necesare pentru a fi finalizată echivalarea sistemului de inspecţie a cărnii din România cu cel din SUA, se arată în comunicat.

Pentru redeschiderea pieţei americane pentru carnea şi produsele din carne din ţara noastră, echipa tehnică din cadrul Grupului Cris-Tim a fost în contact permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului american al Agriculturii (USDA-APHIS).

„A fost un efort de echipă în care am dezvoltat un set specific de proceduri care să poată corela constant cerinţele şi să asigure, în final, echivalarea sistemului de inspecţie. Conducerea Grupului Cris-Tim a fost direct implicată alături de echipa tehnică internă pentru a beneficia de toate pârghiile necesare în scopul implementării cerinţelor ANSVSA, FSIS şi USDA-APHIS”, a declarat Cristina Licu, director Calitate-Protecţia mediului în cadrul Cris-Tim.

România este acum eligibilă să exporte salamurile crud-uscate şi mai ales Salamul de Sibiu IGP.

„Mulţumim în mod special ANSVSA, domnului preşedinte Alexandru Bociu, vicepreşedinţilor şi întregii conduceri pentru toate eforturile depuse. După ani de muncă susţinută, este prima conducere care a făcut posibilă această realizare, cu beneficii atât pentru economia ţării noastre, cât şi pentru producătorii de carne din România. Totodată, mulţumirile noastre merg şi către Ambasada SUA în România, către Ambasada României în SUA, cât şi către ceilalţi producători din România care prin eforturile depuse, au dus la obţinerea acestei acreditări extrem de importante pentru ţara noastră”, a declarat CEO-ul grupului, Radu Timiş Jr.

Fondat de familia Timiş acum trei decenii ca o mică afacere, Grupul Cris-Tim este astăzi liderul pieţei de carne procesată şi al pieţei de ready meals, totodată un jucător important în domeniul lactatelor şi al ospitalităţii. Grupul este şi cel mai mare jucător cu capital românesc de pe piaţa locală care deserveşte 18 ţări europene dintre care două în afara Uniunii Europene.

Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, urmate îndeaproape de mici, parizer, specialităţi şi cârnaţi. Exportul este prioritar în strategia de creştere a Grupului Cris-Tim, cu o pondere anuală în cifra de afaceri de peste 12% la acest moment.

În 2017, Cris-Tim a lansat în premieră Eticheta Curată, devenind primul producător de astfel de produse.

România este eligibilă să exporte salamurile crud – uscate şi conservele de carne de porc în SUA după ce raportul final al misiunii de audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) a concluzionat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei, a anunţat, pe 8 mai, Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Atenționare! Rățișoara porumbului își face simțită prezența în culturile răsărite

În Banat, semănatul porumbului este în plină desfășurare în...
‹ adv ›

AgroMeteo: Dezvoltarea speciilor pomi-viticole se va desfăşura normal în majoritatea zonelor agricole

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a...

ANM: Cod galben de vânt în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, sâmbătă după-amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă sâmbătă, până la ora 17:00,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole