14.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGermania: Mai puțină carne și mai multe alternative vegane

Germania: Mai puțină carne și mai multe alternative vegane

Germania a produs mai puţină carne în 2020, în timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar şniţelele şi cârnaţii încă depăşesc semnificativ alternativele pe bază de plante pe rafturile magazinelor, informează Deutsche Welle.

Consumul de produse din carne a scăzut anul trecut în timp ce este în creştere piaţa produselor care înlocuiesc carnea.

Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani.

Anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% faţă de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Destatis.

Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.

Producţia a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanţi adulţi din Africa.

Valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.

Destatis publică datele privind industria produselor care înlocuiesc carnea doar din 2019, şi este pentru prima dată când este posibilă o comparare între doi ani.

Statisticienii cred că scăderea producţiei de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus.

Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forţate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare şi a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia.

Aceste focare au adus în discuţie condiţiile de viaţă şi de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutaţi din ţările est-europene, inclusiv din România, şi angajaţi prin intermediul unor firme subcontractoare.

Tendinţa de scădere a consumului de carne în Germania durează de mult timp. În 1987, într-o gospodărie se consumau în medie 6,7 kilograme de carne pe lună, fără a include cârnaţii, carnea procesată sau conservată prin sărare. Până în 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că cultura grâului...
‹ adv ›

Investiții de 21 mln de euro pentru producerea de energie din biogaz pe bază de gunoi de grajd 

Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd,...

Situaţia sectorului agricol, în analiză cu principalele partide politice europene

Viziunea grupurilor politice europene asupra situaţiei curente a sectorului agricol a fost discutată, în perioada 17-19 aprilie, la Bruxelles,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole