9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriGermania: Mai puțină carne și mai multe alternative vegane

Germania: Mai puțină carne și mai multe alternative vegane

spot_img

Germania a produs mai puţină carne în 2020, în timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar şniţelele şi cârnaţii încă depăşesc semnificativ alternativele pe bază de plante pe rafturile magazinelor, informează Deutsche Welle.

Consumul de produse din carne a scăzut anul trecut în timp ce este în creştere piaţa produselor care înlocuiesc carnea.

Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani.

Anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% faţă de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Destatis.

Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.

Producţia a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanţi adulţi din Africa.

Valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.

Destatis publică datele privind industria produselor care înlocuiesc carnea doar din 2019, şi este pentru prima dată când este posibilă o comparare între doi ani.

Statisticienii cred că scăderea producţiei de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus.

Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forţate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare şi a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia.

Aceste focare au adus în discuţie condiţiile de viaţă şi de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutaţi din ţările est-europene, inclusiv din România, şi angajaţi prin intermediul unor firme subcontractoare.

Tendinţa de scădere a consumului de carne în Germania durează de mult timp. În 1987, într-o gospodărie se consumau în medie 6,7 kilograme de carne pe lună, fără a include cârnaţii, carnea procesată sau conservată prin sărare. Până în 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme.

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită europarlamentarilor să nu susţină reducerea utilizării pesticidelor

Fermierii din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită europarlamentarilor să nu susţină amendamentele din strategia "Farm to Fork" (F2F)...
- adv -spot_img

Peste 8.700 de femei au beneficiat de măsuri de investiţii sprijinite prin PNDR 2020

Numărul femeilor beneficiari ai măsurilor de investiţii sprijinite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) este de...

Corteva a premiat câștigătoarele programului TalentA, sezonul 2021

Cel de-al doilea sezon al programului TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience, și-a aflat câștigătoarele. Festivitatea de premiere a avut...

Noi pe Facebook

De citit

Adrian Oros anunţă că va rămâne în Guvern

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, va reveni asupra...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției