19.2 C
București
miercuri, 7 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriGalaţi: Pericol de explozie la o hală agricolă din localitatea Vârlezi

Galaţi: Pericol de explozie la o hală agricolă din localitatea Vârlezi

A fost pericol de explozie la o hală agricolă din localitatea Vârlezi, judeţul Galaţi, unde duminică noaptea a izbucnit un incendiu, iar în depozit erau 11 tone de azotat de amoniu, informează, luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au acţionat două autospeciale de la ISU Galaţi, o autospecială de la Detaşamentul Bârlad, iar o autospecială de la Adjud care venea în sprijin a fost întoarsă din traseu.

Au ars 800 litri de motorină, două recipiente din plastic pentru depozitarea combustibilului, o semănătoare şi diferite accesorii şi utilaje.

De asemenea au fost evacuaţi către o zonă sigură 22 de saci a câte 500 kg fiecare cu azotat de amoniu.

„A existat pericol de explozie, dar au evacuat azotatul cu ajutorul unui utilaj, concomitent cu acţiunea de stingere. Cauza probabilă a incendiului a fost un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din structura construcţiei’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Hunedoara: Tone de miere, blocate la apicultori din cauza importurilor ieftine din Ucraina şi China

Peste 100 de tone miere de foarte bună calitate sunt blocate la apicultorii din judeţul Hunedoara din cauza cantităţilor...

Grâul s-a scumpit după distrugerea barajului şi escaladarea luptelor din Ucraina

Cotaţia grâului a crescut marţi după escaladarea luptelor dintre Rusia şi Ucraina, inclusiv prin distrugerea barajului hidroelectric de la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole