7.7 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFurnizorii de gaze le spun fermierilor francezi să lase recolta de porumb...

Furnizorii de gaze le spun fermierilor francezi să lase recolta de porumb pe câmp

Cultivatorilor de porumb din Franţa li se spune să lase recolta nestrânsă pe câmp, o ultimă dovadă a modului în care creşterea explozivă a preţurilor la energie creează un risc pentru inflaţia globală a produselor alimentare, transmite Bloomberg.

În mod normal, porumbul trebuie uscat după recoltare, pentru a asigura un conţinut adecvat de umezeală, însă această sarcină devine din ce în ce mai costisitoare pe măsură ce preţurile la gaze naturale au crescut cu 300%.

Recoltatul porumbului în Franţa, unul dintre cei mai mari producători europeni alături de România, este în plină desfăşurare şi aproximativ o treime din culturi au fost recoltate.

Acum fermierilor francezi li se spune să se pregătească pentru lipsuri în aprovizionarea cu gaze naturale, să utilizeze cantităţi mai mici din acest combustibil sau chiar să amâne colectarea cerealelor, dacă este posibil, a anunţat miercuri Asociaţia Generală a Producătorilor de Porumb din Franţa (AGPM).

Însă, recoltarea târzie poate deteriora calitatea porumbului şi să reducă veniturile fermierilor, care şi aşa sunt afectate de explozia costurilor cu uscarea cerealelor, a adăugat AGPM.

Creşterea explozivă a preţurilor la energie a dus deja la majorarea costurilor îngrăşămintelor, ceea ce reprezintă un risc pentru viitoarele culturi de cereale, în timp ce serele din Olanda unde se cultivă legume au început să reducă iluminatul pentru a mai diminua cheltuielile.

Preţurile la gaze naturale au crescut cu 300% în acest an, atingând valori record în Europa şi în unele părţi ale Asiei, pe măsură ce economiile şi-au revenit din pandemia de COVID-19, iar consumul de energie a crescut mai rapid decât livrările.

Aceste creşteri de preţuri au determinat industriile cu un consum mare de energie să revizuiască producţia pentru a putea face faţă unei situaţii care perturbă lanţurile de aprovizionare şi riscă să alimenteze inflaţia.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Stocurile de grâu ale Franţei sunt la maximul ultimilor 19 ani pe fondul concurenţei grâului ucrainean

Organismul public FranceAgriMer şi-a majorat miercuri estimările privind nivelul...
‹ adv ›

Franța investește încă un miliard de euro în agricultură

Ministrul francez al agriculturii, Marc Fesneau, a anunțat pe 10 septembrie 2023 că guvernul va aloca aproape 1 miliard...

Retailerii francezi reduc preţurile la alimente pentru a ajuta populaţia să facă faţă inflaţiei

Retailerii francezi au fost de acord să ofere cel mai mic preţ posibil la produsele alimentare de bază, pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole