8.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii vor avea acces la apă pentru irigaţii mai devreme faţă de...

Fermierii vor avea acces la apă pentru irigaţii mai devreme faţă de alţi ani

Fermierii care se află în zonele viabile de irigat vor avea acces la apă mai devreme faţă de alţi ani, având în vedere că nu au fost precipitaţii peste iarnă, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

„Am luat toate măsurile pentru a asigura fermierilor care se află în zonele viabile de irigat accesul la apă mai devreme faţă de alţi ani, având în vedere că peste iarnă ne-am confruntat cu lipsa precipitaţiilor. Încă din 19 martie am pornit sistemele şi am umplut canalele cu apă în Timiş, iar această acţiune continuă în toate zonele ţării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigaţii”, a menţionat Chesnoiu într-o postare publicată pe Facebook.

Potrivit Ministerului Agriculturii, la această dată infrastructura de îmbunătăţiri funciare este pregătită pentru funcţionare şi poate asigura un nivel optim al apei pentru o suprafaţă potenţial irigabilă de 1.289.381 ha.

„Continuăm măsurile de sprijin prin asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigaţii şi suportarea a până la 50% din costurile facturilor la energie electrică folosită pentru instalaţiile şi echipamentele deţinute de fermieri. De asemenea, continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii, pentru că urmărim să creştem suprafaţa viabilă pentru irigat la două milioane de hectare”, a mai spus ministrul Agriculturii.

El a precizat că datele obţinute din teritoriu arată că la această dată situaţia răsăririlor este bună în majoritatea bazinelor cerealiere.

„Monitorizăm în permanenţă situaţia culturilor şi suntem pregătiţi să intervenim dacă situaţia o va impune”, a precizat Chesnoiu.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi...
‹ adv ›

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole