10 C
București
luni, 25 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEgiptul renunţă la licitaţii şi vrea să cumpere grâu prin discuţii directe...

Egiptul renunţă la licitaţii şi vrea să cumpere grâu prin discuţii directe cu traderii

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunţat marţi că a anulat o licitaţie internaţională pentru achiziţionarea de grâu şi urmează să cumpere o cantitate neprecizată de grâu prin discuţii directe cu firmele de trading, informează Reuters.

GASC a precizat că a decis să anuleze licitaţia programată pentru ziua de marţi pentru că preţurile oferite au fost mai mari decât se estima. Această licitaţie a fost una neobişnuită pentru că nu au fost solicitate oferte de la principalii furnizori de grâu ai Egiptului din regiunea Mării Negre şi Europa. În schimb, a fost oferit numai grâu din SUA. Potrivit traderilor, Egiptul a dorit să obţină un indiciu cu privire la preţurile pentru grâul provenit din zone alternative.

Cu toate acestea, cel mai mic preţ pentru grâul din SUA oferit la licitaţia de marţi a fost de 443 de dolari pe tonă, inclusiv livrarea. Comparativ, la licitaţia din 4 iulie, GASC a cumpărat 440.000 de tone de grâu din Franţa, România şi Rusia la un preţ de 416 de dolari pe tonă, inclusiv livrarea.

„Cred că Egiptul are nevoie de grâu din Marea Neagră şi UE iar licitaţia de astăzi a arătat că alternativele nu sunt ieftine”, a declarat un trader.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind zeci de milioane de egipteni. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole