15 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEgiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat o cantitate de 655.000 de tone de grâu la o licitaţie internaţională care a avut loc marţi, transmite Reuters.

Potrivit traderilor, cantitatea totală include 535.000 de tone de grâu din Rusia şi 120.000 de tone de grâu din România. Grâul a fost achiziţionat la un preţ free-on-board (FOB) de 260 de dolari pe tonă, în cazul grâului din Rusia, respectiv 250 de dolari pe tonă, în cazul grâului din România.

Luni, GASC a cerut furnizorilor să depună oferte FOB pentru două perioade de livrare, 10-30 iunie şi/sau 1-20 iulie, iar plata ar urma să se facă la vedere (imediat) utilizând fonduri provenite de la Islamic Trade Finance Corporation (ITFC).

Traderii au dezvăluit că, în final, statul egiptean a acceptat doar două oferte pentru grâu din România, una de la Agro Chirnogi pentru 60.000 de tone de grâu, cu un preţ de 260 de dolari pe tonă, la care se adaugă 15,50 dolari reprezentând costul cu shipping-ul, şi alta tot pentru 60.000 de tone de grâu de la Olam, la un preţ similar.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane dintre cei 103 de milioane de egipteni.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a lansat a doua versiune a Ghidului pentru Investiții în exploatații agricole

AFIR a lansat în consultare a doua versiune a...
‹ adv ›

AgroMeteo: Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică...

Investiții de 21 mln de euro pentru producerea de energie din biogaz pe bază de gunoi de grajd 

Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole