12.4 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDezvoltatorul român de soluţii IT & AI pentru agribusiness inovează cu Spell...

Dezvoltatorul român de soluţii IT & AI pentru agribusiness inovează cu Spell Box, soluţia de diagnosticare a culturilor agricole

Românii de la Chromosome Dynamics (CHRD), companie specializată în dezvoltarea de soluţii IT şi Inteligenţă Artificială (AI) orientate pe agribusiness, anunţă lansarea celei mai noi soluţii hardware de diagnosticare pentru culturile agricole, botezată Spell Box.

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis marţi AGERPRES, Spell Box vine în sprijinul fermierilor cu o bază solidă de date despre boli şi dăunători, cu o precizie maximă, înlăturând orice eroare umană legată de natura problemei plasate spre analiză datorită mediului controlat în care sunt realizate fotografiile.

Astfel, device-ul hardware permite introducerea şi scanarea în timp real a plantelor sau roadelor bolnave, oferind utilizatorului un raport complet despre problemele identificate şi despre soluţiile găsite.

Citirea informaţiilor se realizează cu ajutorul unei camere poziţionate în interiorul terminalului, iar un raport complex este afişat direct în aplicaţia Spell Box. Ulterior, unul dintre consultanţii distribuitorului partener poate găsi în cel mai scurt timp o rezolvare la problemele descoperite.

„Spell Box a fost gândit ca fiind un instrument uşor de folosit de orice fermier. Cutia compactă are un design elegant şi un aer modern. Reducerea celor mai importante funcţionalităţi la numai două butoane esenţiale sugerează intenţiile companiei CHRD de a simplifica şi eficientiza procesele de identificare şi soluţionare a oricărui impediment care stă în calea realizării unei agriculturi performante. După scanarea plantei, raportul este generat direct în aplicaţia Spell Box, unde utilizatorul va avea acces la cele mai bune scheme de tratament şi, desigur, la o gamă variată de produse menite să acopere toată paleta de nevoi a clientului. Spell Box App este aplicaţia ce însoţeşte device-ul hardware cu acelaşi nume, fiind o extensie a acestuia prin care utilizatorul primeşte toate informaţiile relevante soluţionării problemelor cu care se confruntă şi care face posibilă achiziţionarea produselor potrivite la cel mai bun preţ”, se menţionează în comunicatul companiei.

Reprezentanţii producătorului estimează că primul lot de Spell Box ar urma să fie livrat partenerilor în luna octombrie a acestui an.

„Am lucrat la Spell Box opt luni şi am alocat bugete corespunzătoare pentru a avea astăzi un produs hi-tech care să fie accesat de oricine din lume. Am construit de la zero un întreg ecosistem de tip hybrid (hardware+software), care poate fi accesat real-time prin apăsarea unui singur buton. Estimăm lansarea produsului pentru jumătatea anului cu livrarea primul lot de dispozitive către parteneri începând cu luna octombrie, acest lucru fiind disponibil doar prin intermediul distribuitorilor de inputuri agricole. Fermierii interesaţi de device-ul hardware îl vor putea solicita direct distribuitorului de inputuri cu care colaborează, iar monetizarea se va face pe bază de abonament anual, costul device-ului fiind zero”, a declarat Ionel Mugurel Gabriel, CEO Chromosome Dynamics.

Spell Box este un instrument profesional ce beneficiază de update-uri continue. La data lansării, instrumentul va putea să recunoască dăunătorii şi factorii patogeni din culturile de păioase, prăşitoare şi oleaginoase. Totodată, va deservi legumicultorii profesionişti pentru o varietate mare de culturi vegetale.

Chromosome Dynamics (CHRD), dezvoltator de soluţii IT & AI orientate pe agribusiness, a încheiat un plasament privat, intermediat de casa de brokeraj Goldring. În cadrul ofertei au fost emise 111.929 de acţiuni cu o valoare totală de 3.357.870 de lei, la un preţ de 30 de lei/acţiune.

Oferta a atins pragul de succes, fiind suplimentată cu 882.870 de lei, conform casei de brokeraj.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole