-0.3 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriDe la 1 ianuarie, Franța interzice ambalajele din plastic pentru o serie...

De la 1 ianuarie, Franța interzice ambalajele din plastic pentru o serie de fructe și legume

De la 1 ianuarie 2022, ambalajele din plastic sunt interzise pentru multe fructe și legume comercializate tradițional în Franța.

Potrivit informațiilor Ministerului Economiei, Finanțelor și Redresării din Franța, interdicția ambalajelor din plastic se va aplica inițial la aproximativ 30 de tipuri de fructe și legume, cum ar fi merele, castraveții, ridichea, prazul, napii sau cartofii.

‹ adv ›

În anii anteriori, deja au fost realizate o serie de interdicții privind comercializarea produselor în ambalaje de plastic, iar din 1 ianuarie 2022 lista a fost suplinită cu mai multe interdicții:

  • producerea de ambalaje sau pungi din plastic oxodegradabil;
  • vânzarea cu amănuntul a fructelor și legumelor proaspete în ambalaje din plastic sub 1,5 kilograme, cu excepția anumitor produse enumerate prin decretul nr. 2021-1318 din 8 octombrie 2021;
  • comercializarea ceaiului în plastic nebiodegradabil și a plicurilor de ceai din plante.

Decretul nr. 2021-763 din 14 iunie 2021 precizează caracteristicile tehnice ale pungilor de plastic neafectate de interdicție.

Respectiv, nu vor mai putea fi comercializate în ambalaje din plastic o bună parte din fructe și legume, în cazul în care masa acestora depășește 1,5 kilograme per ambalaj.

Doar anumite produse vor putea fi comercializate până în 2026, până la punerea în aplicare a măsurii, cum ar fi fructele roșii, care sunt susceptibile să se deterioreze rapid fără ambalaj.

Pentru a permite epuizarea stocurilor, fructele și legumele „produse sau importate înainte de 1 ianuarie 2022”, ambalate în plastic pot fi în continuare vândute timp de șase luni.

La moment, 37% din fructe și legume sunt vândute ambalate în magazinele franceze, relatează Capital. Franța și-a stabilit obiectivul de a elimina treptat plasticul de unică folosință până în 2040.

Pentru a realiza acest lucru, 20% dintre produse vor trebui vândute în vrac în supermarketuri și supermarketuri, față de doar 2% în prezent.

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h...
- adv -spot_img

Bloomberg: Criza îngrăşămintelor devine o problemă pentru preţul alimentelor în Europa

Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate la azot nu le...

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...

De citit

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției