joi, 18 august, 2022
23.3 C
București

-

HomepageȘtiriDe la 1 ianuarie, Franța interzice ambalajele din plastic pentru o serie...

De la 1 ianuarie, Franța interzice ambalajele din plastic pentru o serie de fructe și legume

De la 1 ianuarie 2022, ambalajele din plastic sunt interzise pentru multe fructe și legume comercializate tradițional în Franța.

Potrivit informațiilor Ministerului Economiei, Finanțelor și Redresării din Franța, interdicția ambalajelor din plastic se va aplica inițial la aproximativ 30 de tipuri de fructe și legume, cum ar fi merele, castraveții, ridichea, prazul, napii sau cartofii.

În anii anteriori, deja au fost realizate o serie de interdicții privind comercializarea produselor în ambalaje de plastic, iar din 1 ianuarie 2022 lista a fost suplinită cu mai multe interdicții:

  • producerea de ambalaje sau pungi din plastic oxodegradabil;
  • vânzarea cu amănuntul a fructelor și legumelor proaspete în ambalaje din plastic sub 1,5 kilograme, cu excepția anumitor produse enumerate prin decretul nr. 2021-1318 din 8 octombrie 2021;
  • comercializarea ceaiului în plastic nebiodegradabil și a plicurilor de ceai din plante.

Decretul nr. 2021-763 din 14 iunie 2021 precizează caracteristicile tehnice ale pungilor de plastic neafectate de interdicție.

Respectiv, nu vor mai putea fi comercializate în ambalaje din plastic o bună parte din fructe și legume, în cazul în care masa acestora depășește 1,5 kilograme per ambalaj.

Doar anumite produse vor putea fi comercializate până în 2026, până la punerea în aplicare a măsurii, cum ar fi fructele roșii, care sunt susceptibile să se deterioreze rapid fără ambalaj.

Pentru a permite epuizarea stocurilor, fructele și legumele „produse sau importate înainte de 1 ianuarie 2022”, ambalate în plastic pot fi în continuare vândute timp de șase luni.

La moment, 37% din fructe și legume sunt vândute ambalate în magazinele franceze, relatează Capital. Franța și-a stabilit obiectivul de a elimina treptat plasticul de unică folosință până în 2040.

Pentru a realiza acest lucru, 20% dintre produse vor trebui vândute în vrac în supermarketuri și supermarketuri, față de doar 2% în prezent.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Director de Dezvoltare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Spalierul la mur și zmeur. Materiale necesare la un hectar

Plantele de zmeur (Rubus idaeus) și mur (Rubus fruticosus)...

Semănatul rapiței de toamnă – top 7 cele mai frecvente greșeli

Rapița de toamnă necesită o îngrijire corespunzătoare începând de la pregătirea terenului și până la întreținerea culturii, astfel încât...

Reuters: Grâul şi porumbul s-au ieftinit după plecarea primei nave încărcată cu cereale din Ucraina

Cotaţiile futures la grâu şi porumb au scăzut luni la bursa de la Chicago, după ce prima navă încărcată...

MADR: Suprafeţele agricole calamitate se apropie de 352.000 de hectare

Suprafaţa totală afectată de secetă până în prezent se ridică la 351.700 hectare (ha) în 33 de judeţe, mai...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate