20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriDaea, despre agricultura după ultimele fenomene meteo: Vom avea şi pierderi, dar...

Daea, despre agricultura după ultimele fenomene meteo: Vom avea şi pierderi, dar ni le asumăm

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, referindu-se la evoluţia agriculturii pe fondul valurilor de frig şi ninsori din ultima perioadă, că agricultura se desfăşoară sub semnul riscului, punctând că vor exista pierderi, aşa cum se întâmplă în fiecare an.

„Agricultura se desfăşoară sub zodia riscului. Eu sunt un om care cunosc bine fenomenul agricol şi spun că, da, vom avea şi pierderi, cum avem în fiecare an, ştiindu-se că temperaturile scăzute afectează anumite specii de pomi fructiferi care înfloresc mai devreme, dar ne asumăm aceste pierderi”, a spus Daea.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că, la acest moment, există cantitatea de apă necesară în sol pentru însămânţarea la timp a culturilor.

„Mă bucură tare mult că în ultima perioadă a plouat peste tot, în cantităţi diferite. Sunt zone ale ţării unde e o situaţie mai delicată, în partea de est a României, în mod deosebit, dar în general, la acest moment, avem cantitatea de apă necesară pentru desfăşurarea proceselor biologice ale plantelor şi pentru pregătirea patului germinativ, în aşa fel încât să însămânţăm culturile la timp”, a mai afirmat Daea.

Ministrul Agriculturii s-a aflat, la Ploieşti, târgul de produse româneşti „Bunătăţi de soi din România”.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MADR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR a dat amenzi în valoare de 172.550 lei pentru neconformitățile depistate în comercializarea fructelor și legumelor proaspete

MADR desfășoară acțiuni de control cu caracter permanent, în baza legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete....

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole