6.9 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

HomepageAdvCredit BIO pentru fermierii preocupaţi de agricultura sustenabilă

Credit BIO pentru fermierii preocupaţi de agricultura sustenabilă

Raiffeisen Bank lansează Creditul BIO pentru fermierii care lucrează suprafeţe certificate sau aflate în curs de conversie ecologică, credit cu o dobândă redusă faţă de cea standard, cu sume mai mari acordate pe hectar şi o perioada de rambursare extinsă, a anunţat luni banca.

Certificarea ce atestă cultivarea de suprafeţe ecologice sau aflate în curs de conversie ecologică este singurul document solicitat pentru a beneficia de facilităţile oferite de acest tip de finanţare.

„Este primul produs de creditare IMM Raiffeisen Bank menit să încurajeze, să susţină şi să crească agricultura sustenabilă pe toţi cei 3 piloni: profitabilitate economică, respectarea mediului înconjurător şi responsabilitate socială. Ne-am dorit mult să avem un astfel de produs de finanţare pentru fermierii care fac agricultură ecologică şi să îi susţinem pe acest drum”, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM, Raiffeisen Bank.

Agricultura ecologică este într-o ascensiune rapidă, ca rezultat direct al creşterii interesului consumatorilor faţă de produsele bio. Cererea globală de produse organice continuă să crească, ceea ce demonstrează că va urma o perioadă în care tot mai multe produse provenite din agricultura ecologică vor cuceri rafturile magazinelor.

Vestea bună este că această creştere a agriculturii organice implică conceptul de dezvoltare sustenabilă, singura modalitate prin care putem găsi soluţii pentru aspectele de mediu care impun rezolvare urgentă.

La sfârşitul primei jumătăţi a acestui an, soldul creditelor nete acordate IMM-urilor de Raiffeisen Bank a crescut cu 21% faţă de T2 2020. Banca oferă soluţii de finanţare, atât din surse proprii, cât şi prin utilizarea programelor dedicate de garantare, cum este IMM Invest, dar şi extensii ale programelor Fondului European de Investiţii (FEI). Agricultura e un domeniu pe care banca îl susţine cu finanţări consistente.

Cu peste 20 de ani de activitate pe piaţa din România, Raiffeisen Bank este una dintre băncile aflate în top 5, cu un portofoliu de peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice.

Banca are peste 4.600 de angajaţi, peste 300 de agenţii în toată ţara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 24.400 de POS-uri.

Sursa foto: businessagricol.ro

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bankhttps://www.raiffeisen.ro
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii în agricultură.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

Așa cum am văzut în ultimii ani, condițiile climatice...

Ziua Mondială a Apei: Practicile sustenabile în agricultură facilitează managementul strategic al resurselor de apă

Odată cu evoluția schimbărilor climatice, fermierii sunt tot mai conștienți de necesitatea adoptării practicilor sustenabile pentru a asigura o...

Aplatizor de cereale – transformă boabele în fulgi pentru alimentația animalelor

În industria agricolă modernă, găsirea modalităților eficiente de producție a hranei pentru animale este esențială pentru succesul fermelor. În...

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole