7 C
București
miercuri, 20 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCooperativa Ţara Mea va investi 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea produselor...

Cooperativa Ţara Mea va investi 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea produselor româneşti ready-meal

Cooperativa Ţara Mea va investi 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea gamelor de produse „ready to cook” & „ready to eat” în fabricile deja funcţionale Aaylex de la Buzău şi Călăraşi, a anunţat joi organizaţia.

Investiţia cooperativei vizează echipamente de optimizare a fluxului tehnologic şi logistic în fabricile menţionate strict pentru gamele respective de produse.

Astfel, în urma acordului de colaborare dintre Cooperativa Ţara Mea şi compania Aaylex ONE, 30 de produse 100% româneşti din carne de pui vor fi disponibile în marile lanţuri de magazine încă din luna martie 2023.

„Ca în fiecare dintre segmentele de food, România are o capacitate extraordinară de a produce marfă de calitate, doar că de fiecare dată au lipsit strategia pe termen lung şi orientarea către consumator. Dacă vrem să ţinem pasul cu nevoile consumatorilor, trebuie să facem asta astăzi, nu când piaţa e saturată.

Produsele ready meal şi ready to cook câştigă zilnic cote mai mari de piaţă, datorită stilului de viaţă din ce în ce mai ocupat din marile oraşe, iar 93% din aceste produse vin din import. Ne propunem şi vom reuşi să schimbăm acest aspect. Românii merită să mănânce mâncare românească. Dar merită şi să primească confortul şi timpul liber aferente unor produse gătite rapid sau gata preparate”, a declarat Florin Burculescu, preşedintele Cooperativa Ţara Mea.

Fabricile Aaylex One de la Buzău şi Călăraşi, cu o capacitate de producţie de 40 tone/zi, au început deja probele de lucru, în vederea acestui parteneriat, iar cumpărătorii români vor beneficia direct de aceste dezvoltări, prin produse la raft disponibile începând chiar din luna martie 2023 în Carrefour, Kaufland, Metro, Penny, Lidl şi Cora.

„Parteneriatul a fost pus la punct în ultimele 6 luni şi s-a dezvoltat firesc, ambele echipe având scopul de a promova şi valorifica produsele româneşti la cele mai înalte standarde. Calitatea produselor fiind deja de necontestat, accentul va fi pus pe optimizarea fluxului tehnologic şi logistic, cu scopul de a trece produsele autohtone într-o noua eră. Acestea vor ajunge pe rafturi într-o formă mult mai atractivă, mai modernă şi mai accesibilă, gata de gătit sau de consumat”, susţin reprezentanţii organizaţiei.

Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativa agricolă din România şi singura cooperativă integrată, cu activităţi de la cultivarea legumelor şi creşterea animalelor până la producţia de lactate, conserve, mezeluri şi produse de băcănie, 100% româneşti.

Cu peste 10.000 de fermieri români membri, produsele Ţara Mea sunt disponibile pe piaţă de peste 14 ani.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cooperativa Ţara Mea reziliază contractele cu firmele austriece

Cooperativa Ţara Mea a demarat, începând de marţi, procedurile...
‹ adv ›

Cooperativa Ţara Mea ajută producătorii români să îşi vândă produsele în supermarketuri

Cooperativa Ţara Mea a creat două programe destinate tuturor legumicultorilor care îşi doresc să devină membri, asigurând un circuit...

Producătorii de legume n-au nicio şansă să reziste pe piaţă dacă nu se asociază

Producătorii de legume pot să câştige mai mult pe un contract ferm, dacă îşi unesc forţele şi îşi vând...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole