luni, 26 septembrie, 2022
14.8 C
București

-

HomepageȘtiriConsiliul Concurenţei a autorizat preluarea Agronom de către Agrofert şi Darko Aracic

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Agronom de către Agrofert şi Darko Aracic

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Agrofert a.s. din Cehia şi Darko Aracic preiau în comun Agronom d.o.o., Croaţia, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, vineri, AGERPRES.

Grupul Agrofert a.s. este prezent în România prin intermediul mai multor companii: Fert – Tradero SRL din Timişoara, care are ca activitate principală distribuţia de îngrăşăminte lichide şi solide, IKR Agrar Kft, din Ungaria, care comercializează cereale pe piaţa românească, şi grupul Agrotec, care vinde utilaje second-hand.

Agronom a realizat în anul 2020 vânzări directe către clienţi români, şi anume vânzări de mărfuri agricole şi vânzări de utilaje agricole.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Tratamente la zmeur și mur. Măsuri de protecție

Activitățile de protecție a zmeurului și murului împotriva bolilor...

Cea mai tare licitație la ADS din istorie. „Granzii” agriculturii românești se bat cu fonduri din afară

Urmează o săptămână de foc la Agenția Domeniilor Statului cu cele mai disputate licitații desfășurate vreodată. Circa 3.000 hectare...

Îngrijirea viței de vie în primul an de la plantare

În primul an de la plantarea viței de vie sunt efectuate următoarele operațiuni: Instalarea tutorilor viței de vie Este de dorit,...

Musca cepei – daune, metode de prevenire și combatere

Musca cepei (Delia antiqua) este un dăunător periculos, ce produce pagube în culturile de ceapă, usturoi, praz şi alte...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate