13.1 C
București
marți, 26 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleConsiliul Concurenţei a autorizat preluarea Agronom de către Agrofert şi Darko Aracic

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Agronom de către Agrofert şi Darko Aracic

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Agrofert a.s. din Cehia şi Darko Aracic preiau în comun Agronom d.o.o., Croaţia, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, vineri, AGERPRES.

Grupul Agrofert a.s. este prezent în România prin intermediul mai multor companii: Fert – Tradero SRL din Timişoara, care are ca activitate principală distribuţia de îngrăşăminte lichide şi solide, IKR Agrar Kft, din Ungaria, care comercializează cereale pe piaţa românească, şi grupul Agrotec, care vinde utilaje second-hand.

Agronom a realizat în anul 2020 vânzări directe către clienţi români, şi anume vânzări de mărfuri agricole şi vânzări de utilaje agricole.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole