17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComerţul mondial cu vin a atins anul trecut o valoare record

Comerţul mondial cu vin a atins anul trecut o valoare record

Comerţul mondial cu vin a atins anul trecut o valoare record, sprijinit de majorarea semnificativă a preţurilor, dar cantitatea de vin vândută a scăzut din cauza cererii mai slabe şi a problemelor logistice, a anunţat joi Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), transmite Reuters.

Exporturile globale de vin în 2022 s-au situat la 37,6 miliarde de euro (41,22 miliarde de dolari), deoarece preţurile de export au urcat în medie cu 15%, comparativ cu 2021. De asemenea, consumul de vin pe plan mondial a scăzut cu 1%, la 232 milioane hectolitri.

„Războiul din Ucraina şi criza energetică asociată, împreună cu perturbările din lanţul global de aprovizionare, au dus la o creştere a costurilor de producţie şi de distribuţie”. Exporturile de vin în 2022 au fost sever afectate de inflaţia ridicată şi de perturbările din lanţul de aprovizionare, care au dus la o încetinire semnificativă a transportului pe mare, se arată într-un comunicat al OIV.

Instituţia a înrăutăţit estimările privind producţia de vin din 2022 la 258 milioane hectolitri, faţă de o prognoză iniţială de 259,9 milioane hectolitri publicată în octombrie, un nivel cu 1% sub cel al producţiei din 2021.

  • Citește despre ->
  • Vin
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole