miercuri, 5 octombrie, 2022
9.5 C
București

-

HomepageȘtiriCod portocaliu de ploi torenţiale în zone din nouă judeţe, până vineri...

Cod portocaliu de ploi torenţiale în zone din nouă judeţe, până vineri la prânz

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale în nouă judeţe şi o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică în vestul, centrul şi nord-vestul ţării, valabile joi şi vineri.

Conform avertizării Cod portocaliu, în perioada 15 septembrie, ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00, în Banat, Oltenia şi local la munte, în Transilvania şi Crişana vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40 – 60 litri/mp şi pe arii restrânse de peste 70 – 80 litri/mp.

Avertizarea vizează zone din nouă judeţe, respectiv Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor.

De asemenea, de joi, ora 14:00, până vineri, ora 21:00, este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în vestul, centrul şi nord-vestul ţării, precum şi în zonele de munte.

Vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 litri/mp şi izolat 40 litri/mp.

Meteorologii avertizează că perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică şi ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Îngrijirea câmpului după recoltarea legumelor, fructelor toamna: 5 resturi de plante ce trebuie neapărat înlăturate

După recoltarea culturilor și valorificarea acestora, urmează o altă...

Bolile la iepuri – simptome și controlul acestora

Unul din factorii care limitează producțiile la iepuri este prezența și efectul bolilor. Cauzele acestor boli pot fi de...

Tratamente la zmeur și mur. Măsuri de protecție

Activitățile de protecție a zmeurului și murului împotriva bolilor și dăunătorilor trebuie planificate corect și echilibrat, iar înainte de...

EFSA: Cea mai gravă epidemie de gripa aviară din Europa sporeşte riscurile în următorul sezon

Europa s-a confruntat anul acesta cu cea mai gravă epidemie de gripa aviară înregistrată vreodată, cu aproape 50 de...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate