8 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCod galben de vreme deosebit de rece şi precipitaţii însemnate în următoarele...

Cod galben de vreme deosebit de rece şi precipitaţii însemnate în următoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben vizând cantităţi însemnate de precipitaţii, ninsori şi vreme deosebit de rece, valabilă începând de luni noaptea în majoritatea regiunilor.

Potrivit ANM, în intervalul 3 aprilie, ora 23:00 – 5 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece şi temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marţi spre miercuri, aria acestora se va restrânge către nord-est.

În regiunile sudice şi sud-estice va ploua, iar la munte şi în zonele mai joase de relief din nordul şi centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp.

FOTO: meteoromania.ro

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei şi al Moldovei, unde vitezele la rafală vor depăşi 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70…75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitaţii mixte, precizează meteorologii.

De asemenea, pentru ziua de marţi a fost emis un Cod portocaliu de ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi sudul Carpaţilor Orientali, în special la altitudini de peste 1400 m.

În zonele avertizate se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

AgroMeteo: Regimul hidrotermic favorabil din aer şi sol va înregistra ritmuri normale de vegetaţie la culturile de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza de specialitate pentru perioada 31 martie - 5 aprilie. Potrivit prognozei, regimul...

Maramureş: Culturile cerealiere şi pomicole, evoluţie optimă generată de condiţiile agrometeo

Starea culturilor cerealiere şi pomicole din judeţul Maramureş este optimă, deşi stratul de zăpadă din această iarnă a fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole