14.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCod galben de ploi şi vânt în aproape jumătate de ţară, până...

Cod galben de ploi şi vânt în aproape jumătate de ţară, până sâmbătă seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare Cod galben de ploi şi vânt valabilă în următoarele două zile în jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali, precum şi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Astfel, în intervalul 31 martie, ora 18:00 – 2 aprilie, ora 21:00, în aceste zone va ploua însemnat cantitativ şi se vor acumula 50-70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Local în Banat şi Maramureş cantităţile de apă vor depăşi 30-40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea şi în estul Munteniei, cu rafale de 55-65 km/h şi izolat peste 70-75 km/h.

Judeţele marcate total sau parţial cu Cod galben sunt Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Sibiu, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

Totodată, a fost publicată şi o informare privind instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, valabilă tot până sâmbătă seara.

În cea mai mare parte a ţării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20-40 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-55 km/h, joi în vestul şi sud-estul teritoriului, apoi şi în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 80 km/h.

Vineri, vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil şi vijelii.

Începând de sâmbătă, 2 aprilie, vremea se va răci treptat. Din dimineaţa zilei de duminică, în jumătatea de nord a teritoriului vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar la munte va ninge.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că cultura grâului...
‹ adv ›

AgroMeteo: Secetă pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia

Seceta pedologică moderată şi puternică se menţine în această perioadă în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din...

AgroMeteo: Regimul hidrotermic favorabil din aer şi sol va înregistra ritmuri normale de vegetaţie la culturile de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza de specialitate pentru perioada 31 martie - 5 aprilie. Potrivit prognozei, regimul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole