luni, 26 septembrie, 2022
14.8 C
București

-

HomepageȘtiriCod galben de ploi cu vânt puternic până joi seara

Cod galben de ploi cu vânt puternic până joi seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona montană şi Oltenia (local), valabilă până joi dimineaţa, şi o informare de ploi pentru restul ţării, ce va fi în vigoare şi pe parcursul zilei următoare.

Potrivit ANMpână joi la ora 10:00, în zona montană vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 60 – 80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, temporar rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h.

Local, în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60 – 65 km/h, în special pe parcursul zilei.

„Intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (2 septembrie), intensificările de vânt se menţin în zona înaltă de munte, iar în estul şi sud-estul ţării vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h”, precizează meteorologii.

Totodată, până joi la ora 23:00, în zonele de deal şi de munte, în regiunile nordice, centrale şi local în cele vestice temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 l/mp şi mai ales în zonele de munte izolat 30 – 40 l/mp.

„Averse şi descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse şi în regiunile estice”, mai notează ANM.

Sursa foto: blog.f64.ro

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Tratamente la zmeur și mur. Măsuri de protecție

Activitățile de protecție a zmeurului și murului împotriva bolilor...

Îngrijirea viței de vie în primul an de la plantare

În primul an de la plantarea viței de vie sunt efectuate următoarele operațiuni: Instalarea tutorilor viței de vie Este de dorit,...

Cea mai tare licitație la ADS din istorie. „Granzii” agriculturii românești se bat cu fonduri din afară

Urmează o săptămână de foc la Agenția Domeniilor Statului cu cele mai disputate licitații desfășurate vreodată. Circa 3.000 hectare...

Musca cepei – daune, metode de prevenire și combatere

Musca cepei (Delia antiqua) este un dăunător periculos, ce produce pagube în culturile de ceapă, usturoi, praz şi alte...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate