18 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiucă: Guvernul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de...

Ciucă: Guvernul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de irigații

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de irigații în România.

„Am avut o analiză realizată împreună cu domnul ministru Boloș. Există posibilitatea ca împreună cu dumnealui, așa cum a zis și ministrul de finanțe, cu ministrul mediului, să putem să aplicăm pentru fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de irigații din România, pentru că este cât se poate de limpede că avem o capacitate agricolă prin care putem să asigurăm hrană nu doar pentru țara noastră ci putem să asigurăm hrană pentru mult mai mult decât noi am gândit până în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Noul ministru al agriculturii, Petre Daea, a declarat că „în sistemele de irigații, culturile sunt bune, aceasta datorită celor două măsuri excepționale pe care le-a luat ministrul Chesnoiu, anume acordarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune și punerea sub presiune a apei de la stațiile în unitățile hidraulice cu reducerea energiei până la 50%”.

„Această măsură a făcut posibil ca în perimetrul irigabil posibil de irigat la această dată plantele să nu sufere și vegetația este normală, producțiile sunt pe măsură”, a declarat Petre Daea.

Fermierii vor putea să recolteze masa vegetativă şi să schimbe destinaţia culturii afectate de secetă, dar şi să primească subvenţiile pe unitatea de suprafaţă, odată cu intrarea în vigoare a ordinului comun emis de miniştrii Agriculturii şi Internelor, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Buzău: Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare, pregătită de irigarea a peste 40.000 de hectare de teren, în acest an

Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare (FTIF) şi-a propus, pentru...
‹ adv ›

Buzău: Proiect de refolosire în irigaţii a apelor uzate, inspirat din Israel – unic în România

Inspirat din Israel, un proiect pilot pentru amenajarea unui sistem de irigaţii în suprafaţă de peste 25.000 de hectare...

Buzău: Proiect de extindere a canalului de irigaţii Siret-Bărăgan

Preşedintele Asociaţiei Prosanterra Buzău, Petrică Marin, unul dintre inginerii care au pus bazele Canalului de irigaţii Siret-Bărăgan, propune o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole