‹ adv ›
luni, 6 februarie, 2023
-0.1 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCiucă: Guvernul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de...

Ciucă: Guvernul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de irigații

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul poate să aplice pentru fonduri europene în dezvoltarea sistemului de irigații în România.

„Am avut o analiză realizată împreună cu domnul ministru Boloș. Există posibilitatea ca împreună cu dumnealui, așa cum a zis și ministrul de finanțe, cu ministrul mediului, să putem să aplicăm pentru fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de irigații din România, pentru că este cât se poate de limpede că avem o capacitate agricolă prin care putem să asigurăm hrană nu doar pentru țara noastră ci putem să asigurăm hrană pentru mult mai mult decât noi am gândit până în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Noul ministru al agriculturii, Petre Daea, a declarat că „în sistemele de irigații, culturile sunt bune, aceasta datorită celor două măsuri excepționale pe care le-a luat ministrul Chesnoiu, anume acordarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune și punerea sub presiune a apei de la stațiile în unitățile hidraulice cu reducerea energiei până la 50%”.

„Această măsură a făcut posibil ca în perimetrul irigabil posibil de irigat la această dată plantele să nu sufere și vegetația este normală, producțiile sunt pe măsură”, a declarat Petre Daea.

Fermierii vor putea să recolteze masa vegetativă şi să schimbe destinaţia culturii afectate de secetă, dar şi să primească subvenţiile pe unitatea de suprafaţă, odată cu intrarea în vigoare a ordinului comun emis de miniştrii Agriculturii şi Internelor, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tulcea: Amenajări agricole fără irigaţii de aproape trei săptămâni

Două amenajări din judeţul Tulcea nu primesc apă de...

Daea: Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi zi de zi, fără...

Punerea în aplicare a Programului de reabilitare a sistemului de irigaţii trebuie să se facă ceas de ceas şi...

CNIPMMR: Solicităm Guvernului României introducerea domeniului irigaţii în PNRR

Marea provocare a României rămâne partea de investiţii în agricultură, mai ales în irigaţii, domeniu care ar putea să...

Finanțare de 100 milioane euro pentru modernizarea sistemului de irigații din Bazinul cerealier Covurlui

Seceta pedologică înregistrată în ultimii ani, în special în zona de sud-est a țării, pare să fi convins pe...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole