miercuri, 10 august, 2022
22 C
București

-

HomepageȘtiriCiobanii americani şi-au dat în judecată angajatorii pentru că s-au înţeles între...

Ciobanii americani şi-au dat în judecată angajatorii pentru că s-au înţeles între ei cu privire la salarii

Păstorii de oi din vestul SUA s-au unit pentru a-i da în judecată pe angajatorii lor, acuzându-i că au pus la punct un cartel ilegal care stabileşte nivelul salariilor, potrivit unor documente juridice depuse miercuri la un tribunal din Nevada, transmite Reuters.

Conform unor experţi juridici, acest dosar ar putea avea consecinţe asupra modului cum sunt aplicate legile antitrust pe piaţa muncii, având în vedere că Administraţia Biden vrea o mai mare concurenţă în toate sectoarele economiei.

În procesul demarat miercuri, proprietarii de ferme de oi sunt acuzaţi că s-au înţeles între ei, prin intermediul organizaţiei profesionale Western Range Association (WRA), pentru a îngheţa salariile ciobanilor şi a evita concurenţa pentru forţa de muncă.

Ciobanii solicită locuri de muncă prin intermediul WRA, care îi distribuie pe solicitanţi la ferme, astfel încât ciobanii nu mai au spaţiu de manevră pentru a negocia salariile sau a căuta un salariu mai bun la alte ferme, susţin reclamanţii.

Un astfel de cartel violează Legea Sherman, o lege antitrust veche de 130 de ani care interzice acordurile de stabilire a salariilor în rândul angajatorilor, adaugă reclamanţii.

„Chiar şi lucrătorii care câştigă cele mai mici salarii din economia noastră trebuie să fie în măsură să beneficieze de concurenţa corectă pe care legislaţia noastră antitrust o asigură”, spune David Seligman, director executiv la organizaţia Towards Justice, care stă în spatele acestui proces.

În mod frecvent, ciobanii sunt bărbaţi din zonele rurale din Peru care au venit în SUA pe baza unei vize de tip H-2A şi trăiesc în zone izolate. Salariile lor au stagnant chiar dacă remuneraţia pentru alţi muncitori din sectorul agricol a crescut în ultimi ani, susţin reclamanţii.

Potrivit datelor Departamentului american al Agriculturii sunt aproximativ 100.000 de ferme de oi în SUA care anual vând oi, miei şi lână în valoare de aproximativ 750 milioane de dolari.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

ICL Polysulphate™ – suplimentarea organică a substanțelor nutritive

Polysulphate™ este un îngrășământ mineral granular, cu o compoziție...

Tratamente la prun: scheme de protecție și perioade recomandate

Tratamentele la prun au drept scop menținerea sub control a diferitor boli și dăunători care pot afecta sănătatea pomilor,...

Piața agricolă mondială: Analiștii estimează creșterea prețurilor

Săptămâna trecută s-a înregistrat o volatilitate record a prețurilor, începutul perioadei de volatilitate fiind dominat de recesiunea economică, urmat...

Sistemul KGB la cireș – cum formăm coroana. Tăierile

Sistemul KGB (Kym Green Bush) de conducere a pomilor de cireș este unul relativ nou pentru zona noastră. Principiul...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate