5.4 C
București
marți, 26 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriChina a redus condiţiile de calitate pentru grâul importat din Franţa

China a redus condiţiile de calitate pentru grâul importat din Franţa

spot_img

Cumpărătorii chinezi au acceptat să relaxeze un important parametru de calitate pentru viitoarele livrări de grâu din Franţa, ca răspuns la pagubele provocate de precipitaţiile abundente culturilor de grâu din Franţa, au declarat miercuri pentru Reuters o serie de traderi din apropierea acestui dosar.

Franţa, cel mai mare producător de cereale din Uniunea Europeană, a devenit un important furnizor de grâu pentru China în ultimii doi ani, din cauza fluctuaţiilor relaţiilor comerciale dintre Beijing şi alţi furnizori precum şi a eforturilor Chinei de a-şi reface stocurile de cereale.

Masa hectolitrică (kg/hl) este un parametru frecvent utilizat pentru calitatea grâului de panificaţie pentru că determină cât de multă făină poate fi produsă dintr-un anumită cantitate de grâu. Limitele de variaţie ale parametrului variază între 68 şi 85 kg/hl, fiind influenţate de mai mulţi factori.

Potrivit traderilor din Europa şi Asia consultaţi de Reuters, importatorii chinezi vor accepta livrări de grâu cu o masă hectolitrică de 75 kg/hl, comparativ cu o cerinţă minimă iniţială de 77 kg/hl.

Şi alţi mari importatori mondiali de grâu, precum Algeria şi Arabia Saudită, au relaxat şi ei criteriile de calitate ca urmare a pagubelor produse culturilor de grâu din Franţa şi alte state europene de precipitaţiile excesive care au căzut în acest an.

Anterior, traderii au dezvăluit că China intenţiona să cumpere aproximativ un milion de tone de grâu francez din recolta 2021, ceea ce ar fi însemnat pentru Franţa al treilea sezon de exporturi solide de grâu spre China.

Cu toate acestea, pagubele provocate de precipitaţii culturilor de grâu din Franţa au creat incertitudini cu privire la finalizarea contractelor de export şi au alimentat fluctuaţiile mari înregistrate luna trecută de preţurile europene.

Relaxarea parametrilor de calitate a permis exportatorilor să înceapă să livreze grâu francez din nou recoltă spre China, cu două nave, fiecare cu o capacitate de aproximativ 60.000 de tone fiecare, plecând din Franţa la finele lunii august, iar alte livrări sunt aşteptate pentru această lună.

Deocamdată nu este clar dacă exportatorii de grâu francez vor plăti penalităţi pentru un grâu cu o masă hectolitrică mai mică, însă traderii spun că importatorii chinezi sunt interesaţi să încheie acordurile care au fost rezervate înainte de luna august, când preţurile globale la grâu au atins cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani.

De asemenea, traderi au dezvăluit că în ultimele săptămâni importatorii chinezi au anulat o serie de livrări de orz pentru hrana animalelor provenit din regiunea Mării Negre din cauza unei cereri inferioare aşteptărilor pe piaţa internă precum şi a prognozelor referitoare la o mare recoltă de porumb.

Sursa foto: foodbusinessnews.net

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Asigurarea producţiei de proteine furajere în regiunea celor Trei Mări, principalul subiect al Summit-ului miniştrilor Agriculturii de la Cracovia

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, participă la Summit-ul miniştrilor Agriculturii de la Cracovia, care are ca principal subiect...
- adv -spot_img

Focul bacterian sau motivul de ce pomii de măr, păr se usucă

Focul bacterian (Erwinia amylovora) este una dintre bolile cele mai periculoase, în special pentru măr, păr și gutui. Aceasta se răspândește...

Vreme mai rece decât normalul perioadei

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea...

Noi pe Facebook

De citit

Oros participă la Summit-ul miniştrilor agriculturii din regiunea celor Trei Mări, de la Cracovia

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Oros, participă...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției