4.3 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriChesnoiu: Lucrăm la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor...

Chesnoiu: Lucrăm la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară

Ministerul Agriculturii lucrează la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară prin care se vor acorda sumele necesare pentru investiţii în energie regenerabilă, a anunţat, vineri, ministrul de resort, Adrian Chesnoiu.

„Avem soluţii şi pe termen mediu şi lung. Lucrăm deja la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară prin care acordăm din Fondul de Modernizare sumele necesare pentru investiţii în energie regenerabilă”, a scris Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.

El a transmis că prin plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, adoptată vineri de Guvern, se oferă predictibilitate fermierilor şi producătorilor din toate sectoarele din agricultură şi industria alimentară, „în aceste vremuri tulburi”, aceştia fiind ajutaţi să menţină producţiile la un nivel ridicat.

„Pentru cel puţin 1 an de zile, preţurile pentru companiile din agricultură şi industrie alimentară vor fi plafonate astfel: energie electrică – preţ maxim: 1 leu/kWh, cu TVA inclus, gaze naturale – preţ maxim: 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus (în cazul clienţilor non-casnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh.). Ne asigurăm, astfel, că protejăm agricultura şi industria alimentară românească pentru a încerca să temperăm creşterea preţurilor de consum”, a mai scris ministrul Agriculturii pe pagina de socializare.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Nu plantați livezi fără a realiza analiza solului

Analiza solului realizată înainte de plantarea livezilor este una...

Cotaţia barilului de ţiţei Brent creşte după plafonarea preţului la petrolul rusesc

Cotaţia barilului de ţiţei Brent a urcat luni, după ce grupul OPEC+ a decis să menţină ţintele de producţie,...

Patria Credit a semnat un nou acord cu FEI, care va asigura finanţări ale micilor afaceri

Patria Credit IFN a semnat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), într-un plafon de...

Rinita la iepuri – cauzele apariției și prevenire

Rinita la iepuri este o inflamație a mucoasei nazale, a spațiilor umplute cu aer care înconjoară sinusul sau cavitatea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate