‹ adv ›
luni, 30 ianuarie, 2023
0.1 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCE va aloca un milion de euro pentru Acordul de referinţă al...

CE va aloca un milion de euro pentru Acordul de referinţă al OMC privind subvenţiile pentru pescuit

Comisia Europeană a anunţat vineri că s-a angajat să aloce un milion de euro pentru mecanismul de finanţare în domeniul pescuitului, care face parte din Acordul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) privind subvenţiile pentru pescuit, încheiat anul trecut.

Instituit în noiembrie 2022, acest nou mecanism de finanţare în domeniul pescuitului urmăreşte să sprijine sustenabilitatea pescuitului şi să elimine subvenţiile dăunătoare pentru pescuit.

Mecanismul de finanţare va acorda granturi ţărilor în curs de dezvoltare şi ţărilor cel mai puţin dezvoltate, astfel încât acestea să poată beneficia de asistenţă tehnică şi de o consolidare a capacităţilor în vederea punerii în aplicare a Acordului OMC privind subvenţiile pentru pescuit.

Aceste granturi vor completa şi vor mobiliza alte tipuri de asistenţă existente în favoarea unor activităţi pescăreşti sustenabile. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, la Davos, cu ocazia întâlnirii sale cu directoarea generală a OMC, Ngozi Okonjo-Iweala.

„Prin alocarea a un milion de euro în favoarea mecanismului de finanţare în domeniul pescuitului, UE îi ajută pe cei care nu dispun în prezent de cunoştinţe tehnice suficiente sau de capacităţi să atingă acest obiectiv. Încurajăm, de asemenea, şi alţi membri care pot face acest lucru să se angajeze să îşi ofere sprijinul. Împreună, putem face pescuitul mai sustenabil la nivel mondial”, a declarat Valdis Dombrovskis.

Acordul OMC privind subvenţiile pentru pescuit, încheiat în cadrul celei de a 12-a Conferinţe ministeriale a OMC din iunie 2022, a stabilit noi norme semnificative vizând reprimarea subvenţiilor care generează un pescuit excesiv. Acesta este primul acord multilateral al OMC care sprijină durabilitatea.

Pentru ca acordul să devină operaţional, două treimi dintre membrii OMC trebuie să notifice organizaţiei acceptarea acestuia. De asemenea, în cadrul OMC sunt în curs negocieri cu privire la chestiunile nesoluţionate referitoare la subvenţiile pentru pescuit, inclusiv cu privire la îmbunătăţiri suplimentare ale acordului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Crescătorii de bovine vor beneficia de o schemă de ajutoare în valoare de 44 milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat joi o schemă de ajutoare...

Consultări publice CE pentru Proiectul de orientări privind acordurile de sustenabilitate din agricultură

Comisia Europeană a lansat, marţi, o consultare publică prin care invită toate părţile interesate să prezinte observaţii cu privire...

Comisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din sumele cheltuite pentru plăţile în avans

Comisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din sumele cheltuite pentru plăţile în avans acordate fermierilor...

CE a adoptat noi norme pentru sectoarele agricol şi forestier şi pentru sectorul pescuitului şi acvaculturii

Comisia Europeană a adoptat miercuri norme revizuite privind ajutoarele de stat pentru sectoarele agricol şi forestier şi pentru sectorul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole