16 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBoloş: Proiect pilot pentru irigaţii în REPowerEU cu panouri solare flotante şi...

Boloş: Proiect pilot pentru irigaţii în REPowerEU cu panouri solare flotante şi investiţii în echipamente de pompare

Delegaţia Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a convenit cu oficiali de la Bruxelles ca în REpowerEU să existe un proiect pilot în irigaţii, care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare, potrivit ministrului de resort, Marcel Boloş.

„În urma discuţiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în REPowerEU un proiect pilot în irigaţii care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare şi o alocare specială pentru a asigura eficienţa energetică a locuinţelor sociale”, a scris ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că, în prezent, expertiza World Bank Europe and Central Asia se dovedeşte vitală pentru implementarea reformelor pe care România şi le-a asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanţa companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare. Tocmai de aceea, avem nevoie de o relaţie mai strânsă, aplicată. Am avut o discuţie foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări şi pentru investiţiile şi reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU. Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 miliarde de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă şi la preţuri accesibile”, a subliniat Marcel Boloş.

O delegaţie a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condusă de ministrul Marcel Boloş, se află, în perioada 15-18 mai, la Bruxelles, pentru avansarea discuţiilor pentru modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR anunță publicarea Ghidului Solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare...
‹ adv ›

Ucraina: Varşovia evocă „o apropiere” de Kiev asupra agriculturii

Varşovia a anunţat „o anumită apropiere” a poziţiilor faţă de Kiev în problema importurilor şi tranzitului produselor agricole ce...

BloombergNEF: Producătorii chinezi de turbine eoliene şi-au consolidat dominaţia asupra pieţei mondiale în 2023

Patru dintre primii cinci mari producători mondiali de turbine eoliene au fost anul trecut companii cu sediul în China,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole