7.2 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBloomberg: Traderii Andersons şi LDC îşi extind prezenţa în România 

Bloomberg: Traderii Andersons şi LDC îşi extind prezenţa în România 

Din ce în ce mai mulţi traderi de produse agricole îşi extind prezenţa în România, unul din principalele hub-uri de cereale din Europa, transmite Bloomberg.

The Andersons, Inc. intenţionează să deschidă un birou local pentru a tranzacţiona cereale şi seminţe oleaginoase. Traderul a început să facă angajări pe plan local, conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Decizia vine în urma implementării unui plan de extindere pe plan global al Andersons, unul din cei mai mari traderi de produse agricole din SUA. Compania şi-a înfiinţat anul trecut un birou de tranzacţionare în Elveţia şi a angajat câţiva foşti traderi de la Ameropa.

Şi celebrul trader Louis Dreyfus Co. (LDC) demarează operaţiunile în România, înfiinţând o societate numită LDC Balkans şi condusă de ucraineanul Eugeny Didchenko, susţin sursele. Louis Dreyfus a iniţiat tranzacţii în România şi transbordează cereale din Ucraina prin România, adaugă sursele.

Compania a înfiinţat anul acesta o entitate juridică în România, a confirmat un purtător de cuvânt pentru Bloomberg, fără a face alte declaraţii. Un purtător de cuvânt al Andersons nu a răspuns solicitărilor de a comenta.

România este unul din cei mai mari expeditori de cereale din UE, cu volume ridicate de porumb, grâu şi seminţe oleaginoase. Prin porturile sale au trecut cantităţi importante de cereale anul acesta, după ce Ucraina a fost forţată să exporte o parte din produsele agricole prin ţara vecină, după invadarea de către Rusia.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole