11.7 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBazinul pomicol Voineşti a aderat la Cooperativa Ţara Mea

Bazinul pomicol Voineşti a aderat la Cooperativa Ţara Mea

Bazinul pomicol Voineşti face parte din Cooperativa Ţara mea începând cu luna ianuarie 2022 şi va livra lunar 150 de tone de mere, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

Florin Burculescu, preşedintele Cooperativei „Ţara Mea”, a precizat, în context, că intenţionează să livreze fructele preluate din această zonă în aproape toate marile lanţuri de magazine din ţară, pentru ca românii să simtă savoarea fructelor naturale, crescute în livezile producătorilor locali.

„Ne-am unit forţele cu încrederea că România va reuşi să le ofere oamenilor fructe autohtone, sănătoase şi proaspete, pe tot parcursul anului, direct de la sursă”, a declarat Florin Burculescu.

Odată cu adeziunea la „Ţara Mea”, membrii vor beneficia de experienţa şi expertiza specialiştilor Cooperativei Agricole „Ţara Mea” şi vor avea acces la toate facilităţile necesare.

„Suntem mândri să integrăm în familia Ţara Mea o zonă reprezentativă pentru mărul românesc, unde pomicultura este o activitate de bază din tată în fiu. Cred că această asociere înseamnă un mare pas către dezvoltarea zonei, întrucât motto-ul nostru este să folosim inovaţia pentru a duce mai departe tradiţia”, a mai arătat Florin Burculescu.

Gustul specific al merelor româneşti faţă de cele importate se datorează şi păstrării acestora în condiţii optime. Pe lângă faptul că ţine fructul la rece, acest depozit are şi dotarea necesară pentru a ţine fructele într-o atmosfera controlată, ceea ce înseamnă că merele rămân cu acea calitate gustativă de la cules.

„Toate investiţiile făcute au avut ca scop atingerea vârfului tehnologic în materie de depozitare şi procesare”, a declarat Dumitru Ştefan, reprezentantul Cooperativei din Voineşti.

„Totodată, tehnologia ne ajută să putem urmări starea merelor din depozit în orice moment, direct de pe telefon. Indiferent unde aş fi, în orice colţ al lumii, dacă am conexiune la internet pot interveni în momentul în care există o alertă şi pot trimite echipa de intervenţie când este cazul”, a mai precizat Dumitru Ştefan.

El a povestit că depozitul a luat naştere din dorinţa de a conserva tradiţiile şi de a oferi românilor mere proaspete, care cresc natural, precum şi din nevoia de a vinde măr românesc şi în alte perioade decât cele tradiţionale.

„Ne dorim ca mărul românesc, specific bazinului pomicol Voineşti să ajungă pe masă, la români şi în ziua de Paşti. M-am înscris în Cooperativa Ţara Mea pentru că am conştientizat că doar în această formă toată această investiţie poate să dea roade. Vreau să devin unul dintre cei care promovează ca noi cei care suntem producători astăzi să devenim membrii cooperatori. Pentru mine, un singur lucru este important: Cooperativa şi vânzarea fructelor către supermarket” , a declarat Dumitru Ştefan.

Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România şi are peste 2.000 de fermieri membri, cu activităţi care pornesc de la cultivarea legumelor şi fructelor, la procesarea lactatelor, producţia de carne de porc şi pasăre şi până la produse finite şi de băcănie. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole