22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriBacău: Şapte fermieri care administrează suprafeţe agricole supuse exproprierii pentru A7 cer...

Bacău: Şapte fermieri care administrează suprafeţe agricole supuse exproprierii pentru A7 cer decalarea lucrărilor

Şapte fermieri din judeţul Bacău care administrează suprafeţe agricole supuse exproprierii, în vederea executării lucrărilor la sectorul de autostradă Bacău – Paşcani, au solicitat decalarea începerii lucrărilor, astfel încât să poată fi recoltate culturile însămânţate pe cele peste 172 hectare.

Prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel a convocat, luni, Grupul suport constituit pentru a găsi soluţia cea mai bună în raport cu solicitarea fermierilor.

„Protejarea unor culturi agricole aflate în prag de recoltare este o măsură rezonabilă şi vine în sprijinul agricultorilor care au angajat cheltuieli semnificative odată cu însămânţarea culturilor în a doua jumătate a anului trecut. Totodată, recoltarea respectivelor culturi va degaja practic terenul pentru constructorul de pe A7, contribuind la menţinerea unui ritm susţinut al lucrărilor, fără sincope, lucru determinant în privinţa implementării acestui proiect de infrastructură majoră finanţat prin PNRR”, a declarat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Propunerea Grupului suport care va fi trimisă Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere este ca lucrările de pe sectorul de autostradă Bacău – Paşcani să fie planificate şi programate etapizat, astfel încât fermierii să îşi poată recolta producţia până la 1 august.

Suprafeţele agricole se află în comunele Săuceşti, Iteşti, Filipeşti şi Bereşti – Bistriţa şi sunt cultivate preponderent cu rapiţă şi grâu.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

2 COMENTARII

  1. Este greu de înțeles de ce sa fie exproprieri!!! Un drum o sosea e un bun național folosit de toată lumea .Unde e lege nu e tocmeala Hotarati și face-ti o lege beton care nu poate fi modificata și nici atacata

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...
‹ adv ›

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate de multiple specii reunite sub familia Aphididae. Acestea produc daune...

Prolemn: Producem de trei ori mai mult lemn decât consumăm, dar ne confruntăm cu sărăcia energetică

Stocul de masă lemnoasă pe picior, în pădurile României, este de 2,3 miliarde metri cubi, iar paradoxul românesc este...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole