14.9 C
București
miercuri, 3 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBacău: Peste 60 de hectare de mirişte şi 15 hectare de grâu...

Bacău: Peste 60 de hectare de mirişte şi 15 hectare de grâu au ars într-un incendiu produs la Damieneşti

Peste 60 de hectare de mirişte şi 15 hectare de grâu au ars, miercuri, într-un incendiu produs la Damieneşti, judeţul Bacău, intervenţia pompierilor pentru stingerea flăcărilor fiind una foarte dificilă.

„Solul uscat şi schimbarea frecventă a direcţiei vântului au făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune, acestea fiind lichidate după aproximativ patru ore, din momentul anunţării. În urma incendiului ce a avut drept cauză probabilă scânteile mecanice de la utilajul agricol (combină), a ars o suprafaţă de aproximativ 15 hectare cultură de grâu şi aproximativ 60 hectare de mirişte”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Pompierii recomandă persoanelor fizice şi juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole, să manifeste prudenţă şi să respecte cu stricteţe toate măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.

„Aducem la cunoştinţă faptul că este important ca în zona recoltată să se asigure prezenţa personalului care să supravegheze, precum şi mijloacele necesare pentru stingerea incendiilor (pluguri, stingătoare, cisterne cu apă etc), pentru a interveni prompt în cazul unei situaţii de urgenţă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Bacău au desfăşurat şi vor continua să desfăşoare activităţi de informare preventivă şi control, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Botoşani: 30 de tone de furaje au ars într-un incendiu în localitatea Adăşeni

Aproximativ 30 de tone de furaje au fost distruse,...
‹ adv ›

Tulcea: Aproape 180 de animale au murit într-un incendiu

Aproape 180 de miei au murit, vineri, într-un incendiu la un saivan de animale din comuna Cerna, din cauza...

Neamţ: Mai multe animale au murit într-un incendiu care a cuprins o gospodărie din Timişeşti

Mai multe animale aflate în două anexe gospodăreşti au murit în urma unui incendiu care a izbucnit într-o gospodărie...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole