‹ adv ›
luni, 6 februarie, 2023
-0.4 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAurescu: România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei

Aurescu: România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei

România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei, a afirmat, marţi, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, într-o declaraţie comună de presă cu viceprim-ministrul şi ministru al Afacerilor Externe şi Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi.

„Mulţumim pentru continuitatea prin care ne ajutaţi să ajungă grâul în Iordania. Acesta este un lucru pentru care vă mulţumesc”, a spus oficialul iordanian, potrivit traducerii oficiale.

Ministrul Aurescu a subliniat, în intervenţia sa, că „România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei” şi „mai ales în actualul context internaţional complicat, care este generat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, cu atât mai important este să ne asumăm acest rol pentru a ajuta prietenii noştri, Iordania fiind unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai României”.

Şeful diplomaţiei române a apreciat că „Regatul Haşemit al Iordaniei rămâne o ancoră de stabilitate în plan regional şi este astfel un real partener pentru pacea şi stabilitatea Orientului Mijlociu”.

El a vorbit de „rolul esenţial de factor de echilibru regional” al acestui stat şi, în context, despre soluţionarea „justă şi durabilă bazată pe soluţia celor două state”, cazul conflictului dintre Israel şi Palestina.

„Colaborarea noastră este continuă în ceea ce priveşte Apărarea şi combaterea terorismului”, a mai spus Ayman Safadi. El a adăugat, legat de Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, că „România, ca şi Iordania, împărtăşeşte aceeaşi viziune în ceea ce priveşte soluţia celor două state, palestinian şi israelian”.

„Continuăm eforturile pentru a relua negocierile directe între palestinieni şi israelieni pentru a stabili cele două state, conform legislaţiei internaţionale. În acest context, am vorbit despre importanţa găsirii unei soluţii diplomatice şi politice pentru criza siriană şi pentru oferirea sprijinului necesar pentru refugiaţi. Mulţumim României pentru sprijin şi ne bazăm pe eforturile României pentru a sprijini UNRWA, care îi ajută pe refugiaţii palestinieni”, a declarat el.

Cei doi miniştri au semnat Protocolul de amendare a programului interguvernamental de cooperare în domeniul culturii, educaţiei, turismului şi mass-media pentru 2019 -2024. În acest context, a arătat ministrul iordanian, numărul de burse pentru studenţi din această ţară care studiază Medicina în România creşte de la 10 la 26. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...

Utilizarea glifosatului în UE va fi prelungită până la 15 decembrie 2023

Utilizarea controversatului erbicid glifosat în Uniunea Europeană urmează să mai fie permisă încă un an, până la 15 decembrie...

Ciucă: Asigurăm sprijin pentru operatorii din industria de morărit, a uleiurilor și a produselor lactate

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care se asigură Ministerului Agriculturii granturi pentru sprijinul operatorilor din industria...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole