marți, 27 septembrie, 2022
16.6 C
București

-

HomepageȘtiriAurescu: România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei

Aurescu: România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei

România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei, a afirmat, marţi, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, într-o declaraţie comună de presă cu viceprim-ministrul şi ministru al Afacerilor Externe şi Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi.

„Mulţumim pentru continuitatea prin care ne ajutaţi să ajungă grâul în Iordania. Acesta este un lucru pentru care vă mulţumesc”, a spus oficialul iordanian, potrivit traducerii oficiale.

Ministrul Aurescu a subliniat, în intervenţia sa, că „România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei” şi „mai ales în actualul context internaţional complicat, care este generat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, cu atât mai important este să ne asumăm acest rol pentru a ajuta prietenii noştri, Iordania fiind unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai României”.

Şeful diplomaţiei române a apreciat că „Regatul Haşemit al Iordaniei rămâne o ancoră de stabilitate în plan regional şi este astfel un real partener pentru pacea şi stabilitatea Orientului Mijlociu”.

El a vorbit de „rolul esenţial de factor de echilibru regional” al acestui stat şi, în context, despre soluţionarea „justă şi durabilă bazată pe soluţia celor două state”, cazul conflictului dintre Israel şi Palestina.

„Colaborarea noastră este continuă în ceea ce priveşte Apărarea şi combaterea terorismului”, a mai spus Ayman Safadi. El a adăugat, legat de Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, că „România, ca şi Iordania, împărtăşeşte aceeaşi viziune în ceea ce priveşte soluţia celor două state, palestinian şi israelian”.

„Continuăm eforturile pentru a relua negocierile directe între palestinieni şi israelieni pentru a stabili cele două state, conform legislaţiei internaţionale. În acest context, am vorbit despre importanţa găsirii unei soluţii diplomatice şi politice pentru criza siriană şi pentru oferirea sprijinului necesar pentru refugiaţi. Mulţumim României pentru sprijin şi ne bazăm pe eforturile României pentru a sprijini UNRWA, care îi ajută pe refugiaţii palestinieni”, a declarat el.

Cei doi miniştri au semnat Protocolul de amendare a programului interguvernamental de cooperare în domeniul culturii, educaţiei, turismului şi mass-media pentru 2019 -2024. În acest context, a arătat ministrul iordanian, numărul de burse pentru studenţi din această ţară care studiază Medicina în România creşte de la 10 la 26. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

În Franța agricultura ecologică va primi un nou impuls din partea planului PAC

Agricultura ecologică a fost plasată în centrul planului strategic...

Îngrijirea coacăzului negru toamna – lucrări recomandate

Coacăzul negru este considerat un arbust fructifer destul de nepretențios. În același timp, fără îngrijire adecvată, recolta de coacăze...

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a crescut luni la 683.527 hectare, în 38 de judeţe

Suprafaţa totală afectată de secetă a ajuns, luni, la 683.527 de hectare, în 38 de judeţe, arată datele comunicate...

Tulcea: Grupurile pescăreşti (FLAG) au absorbit circa 65% din finanţarea europeană avută la dispoziţie

Cele peste 20 de grupuri pentru pescărie durabilă (Fisheries Local Action Group - FLAG n.red.) din România au absorbit...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate