18.5 C
București
duminică, 4 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAsigurătorii de nave anulează acoperirea riscurilor de război pentru Rusia și Ucraina

Asigurătorii de nave anulează acoperirea riscurilor de război pentru Rusia și Ucraina

Clubul de asigurări P&I (Protection and Indemnity) a anunțat că anulează acoperirea riscurilor războiului în Rusia, Ucraina și Belarus, după o ieșire din regiune a reasigurătorilor din cauza pagubelor mari, indică portalul ucrainean APK-Inform cu referire la Reuters.

După cum s-a menționat în mesaj, reasigurătorii își reînnoiesc de obicei contractele pentru 12 luni cu clienții de asigurări la 1 ianuarie.

„Reasiguratorii clubului P&I, care acoperă aproximativ 90% din riscurile asociate navelor, nu mai pot asigura reasigurarea riscurilor militare sub influența riscurilor teritoriale ale Rusiei, Ucrainei sau Belarusului”, se arată în raport.

În același timp, în raport se indică faptul că navele au, de obicei, asigurare P&I care acoperă riscurile părților terțe, inclusiv daunele aduse mediului și riscurile de deteriorare. Politicile separate asigură navele împotriva daunelor fizice.

„Retragerea acoperirii pentru Ucraina și Rusia afectează unele, dar nu toate tipurile de polițe oferite de cluburile P&I”, au spus trei surse de asigurări P&I.

Potrivit estimărilor surselor din industrie, excluderile vor îngreuna găsirea de asigurări de către transportatori, vor crește prețurile și ar putea însemna că unele nave vor rămâne neasigurate.

„Furnizorii de reasigurări includ actori mondiali din industrie precum Hannover Re (HNRGn.DE), Munich Re (MUVGn.DE) și Swiss Re (SRENH.S), precum și sindicate de piață Lloyd’s of London (SOLYD.UL)”, se arată în mesaj.

Clubul P&I a declarat pe 23 decembrie că problema a apărut din cauza lipsei de disponibilitate a reasigurărilor pentru reasigurători.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale valabilă pe parcursul zilei de sâmbătă...

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate de multiple specii reunite sub familia Aphididae. Acestea produc daune...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole